Μια ωραία συνταγή με κοτόπουλο Νιτσιάκος, που δίνει ethnic γεύση στο καθημερινό τραπέζι.
Υλικά
- 600γρ. μπούτι κοτόπουλου Νιτσιάκος, σε κύβους
- 150γρ. μικρά μανιτάρια λευκά, σε φέτες
- 100γρ. μικρά κολοκυθάκια, σε ροδέλες
- 100γρ. μπρόκολο σε μπουκετάκια
- τις ακρούλες από 1 ματσάκι σπαράγγια λεπτά και τρυφερά
- 200γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 κουτ. σούπας τζίντζερ ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 100γρ. φέτα, σε κυβάκια (προαιρετικά)
- 30 φυλλαράκια δυόσμο
- 50ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα γουόκ ή μεγάλη κατσαρόλα και σε πολύ δυνατή φωτιά σοτάρετε το κοτόπουλο με το ελαιόλαδο για 2 λεπτά.Βήμα 2
Προσθέτετε τα μανιτάρια και τα κολοκυθάκια και σοτάρετε για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε τα σπαράγγια και σοτάρετε για άλλο 1 λεπτό.Βήμα 3
Προσθέτετε το μπρόκολο και σοτάρετε για μισό λεπτό ακόμα και στη συνέχεια ρίχνετε το τζίντζερ, ανακατεύετε 2-3 φορές και ρίχνετε τη ντομάτα. Ανακατεύετε καλά.Βήμα 4
Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε το δυόσμο και ωμό ελαιόλαδο. Ανακατεύετε, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε σε πιάτα, γαρνίροντας από πάνω τη φέτα.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή