omofagia_springrolls_anoigma
clock icon
30'

Spring rolls με σάλτσα φιστικιού

Υλικά

    Μερίδες: 4

    Για τα spring rolls

  • 1 μεγάλο καρότο, σε λεπτές λωρίδες
  • 1 αγγούρι, σε λεπτές λωρίδες
  • 1 πιπεριά, σε λεπτές λωρίδες
  • 1 αβοκάντο, σε λεπτές φέτες
  • 8 φύλλα ρυζιού
  • ½ ματσάκι φύλλα δυόσμου
  • ½ ματσάκι φρέσκα φύλλα κόλλιανδρου
  • ½ ματσάκι φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • Για τη σάλτσα φιστικιού

  • ½ φλιτζ. φιστικοβούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας ή ταμάρι
  • 1 κουτ. σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι ρυζιού
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λάιμ
  • 1 κουτ. σούπας νερό (ή επιπλέον αν χρειαστεί να αραιώσει η σάλτσα)
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • ¼ κουτ. γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο (προαιρετικά)

Δροσερά, νόστιμα και χορταστικά spring rolls που θα λατρέψετε. Τη γεύση τους απογειώνει η σάλτσα φιστικιού.

Spring rolls: Αρχικά ετοιμάζουμε όλα τα λαχανικά και τα φρέσκα μυρωδικά, κόβοντας τα καρότα, το αγγούρι και την πιπεριά σε λωρίδες και φέτες.

Γεμίζουμε ένα μεγάλο μπολ με ζεστό νερό. Βουτάμε κάθε φύλλο ρυζιού στο νερό για περίπου 10''-15'', μέχρι να μαλακώσουν.

Απλώνουμε το πρώτο φύλλο ρυζιού σε μια καθαρή επιφάνεια και τοποθετούμε λίγα από τα λαχανικά και τα μυρωδικά στο κέντρο του.

Διπλώνουμε τις πλευρές του προς τα μέσα και στη συνέχεια τυλίγουμε σφιχτά για να σχηματίσουμε ένα ρολάκι.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα ρυζιού και τα υλικά.

Σάλτσα φιστικιού: Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το φιστικοβούτυρο, τη σάλτσα σόγιας (ή ταμάρι), το μέλι (ή σιρόπι αγαύης), το ξίδι ρυζιού, τον χυμό λάιμ και το νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το τριμμένο τζίντζερ (αν χρησιμοποιούμε) και ανακατεύουμε καλά. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο νερό για να την αραιώσουμε μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή υφή.

Σερβίρουμε τα ωμοφαγικά ρολάκια σε μια πιατέλα με τη σάλτσα φιστικιού σε μικρά μπολ για βούτηγμα.

Φωτογραφίες: LAMBROS MENTZOS PHOTOGRAPHY

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Spring rolls: Αρχικά ετοιμάζουμε όλα τα λαχανικά και τα φρέσκα μυρωδικά, κόβοντας τα καρότα, το αγγούρι και την πιπεριά σε λωρίδες και φέτες.

Βήμα 2

Γεμίζουμε ένα μεγάλο μπολ με ζεστό νερό. Βουτάμε κάθε φύλλο ρυζιού στο νερό για περίπου 10''-15'', μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 3

Απλώνουμε το πρώτο φύλλο ρυζιού σε μια καθαρή επιφάνεια και τοποθετούμε λίγα από τα λαχανικά και τα μυρωδικά στο κέντρο του.

Βήμα 4

Διπλώνουμε τις πλευρές του προς τα μέσα και στη συνέχεια τυλίγουμε σφιχτά για να σχηματίσουμε ένα ρολάκι.

Βήμα 5

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα ρυζιού και τα υλικά.

Βήμα 6

Σάλτσα φιστικιού: Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το φιστικοβούτυρο, τη σάλτσα σόγιας (ή ταμάρι), το μέλι (ή σιρόπι αγαύης), το ξίδι ρυζιού, τον χυμό λάιμ και το νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 7

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το τριμμένο τζίντζερ (αν χρησιμοποιούμε) και ανακατεύουμε καλά. Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε λίγο νερό για να την αραιώσουμε μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή υφή.

Βήμα 8

Σερβίρουμε τα ωμοφαγικά ρολάκια σε μια πιατέλα με τη σάλτσα φιστικιού σε μικρά μπολ για βούτηγμα.

Φωτογραφίες: LAMBROS MENTZOS PHOTOGRAPHY