Αυτό το κέικ δίνει ατόφια τη γεύση της κλασικής σπανακόπιτας με ελάχιστο κόπο και χωρίς να διεκδικεί το ταλέντο της νοικοκυράς στα μυστικά του πλάστη.
Υλικά
- 250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 4 αβγά
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2% ΓΑΛΠΟ
- ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 350γρ. σπανάκι πλυμένο και σε κομμάτια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 μικρό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 400γρ. φέτα Π.Ο.Π. Γάλπο χοντροσπασμένη
- πιπέρι
- Θαλασσινό αλάτι Deluxe
Tips
- Αντίθετα με τα υπόλοιπα κέικ που τα δοκιμάζουμε κάνοντας μια τρύπα με πιρούνι να δούμε αν θα βγει στεγνό, αυτό εδώ μένει πάντα υγρό, εξαιτίας των λαχανικών που «κατεβάζουν» υγρά.
- Αν μαζί με το σπανάκι βάλετε και άλλα χόρτα όπως σέσκουλα ή άγρια χόρτα και περισσότερα φρέσκα μυρωδικά όπως μάραθο, μυρώνια και καυκαλήθρες, το αποτέλεσμα θα βγει πιο αρωματικό και πιο ρουστίκ, παραδοσιακό.
Διαδικασία
Βήμα 1
Μαραίνετε το σπανάκι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και περιμένετε να στεγνώσει από τα υγρά του.
Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το λάδι, τα αβγά και το γιαούρτι. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά κι ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 3
Βάζετε το μίγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.