salmon teriyaki
clock icon
30'

Σολομός τεριγιάκι

Υλικά

  • 2 φιλέτα σολομού χωρίς δέρμα
  • 100ml σόγια σος
  • 100ml ιαπωνικό γλυκό κρασί μαγειρικής mirin
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • αλάτι
  • φυτικό λάδι
  • λίγο αλεύρι

Ένα από τα πιο διάσημα πιάτα της ιαπωνικής κουζίνας, που μπορείτε να ετοιμάσετε κι εσείς εύκολα και γρήγορα στο σπίτι. Όσο για το κρασί μαγειρικής mirin το βρίσκετε σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα.

Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι την σόγια σος, το mirin, τη ζάχαρη και το τζίντζερ και σιγοβράζετε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρετε από τη φωτιά.
Αλατίζετε τα φιλέτα σολομού και από τις δύο πλευρές, αφήνετε για 10 λεπτά και στη συνέχεια τα σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αλευρώνετε ελαφρά τα φιλέτα.
Ζεσταίνετε λάδι σε ένα τηγάνι και ψήνετε τον σολομό και από τις δύο πλευρές. Λίγο πριν αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη σάλτσα που ετοιμάσατε.
Σερβίρετε τον σολομό σε πιάτα συνοδεύοντας με λαχανικά στον ατμό ή γιαπωνέζικο τηγανητό ρύζι.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι την σόγια σος, το mirin, τη ζάχαρη και το τζίντζερ και σιγοβράζετε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρετε από τη φωτιά.

Βήμα 2

Αλατίζετε τα φιλέτα σολομού και από τις δύο πλευρές, αφήνετε για 10 λεπτά και στη συνέχεια τα σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αλευρώνετε ελαφρά τα φιλέτα.

Βήμα 3

Ζεσταίνετε λάδι σε ένα τηγάνι και ψήνετε τον σολομό και από τις δύο πλευρές. Λίγο πριν αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη σάλτσα που ετοιμάσατε.

Βήμα 4

Σερβίρετε τον σολομό σε πιάτα συνοδεύοντας με λαχανικά στον ατμό ή γιαπωνέζικο τηγανητό ρύζι.