Το σκουμπρί μαγειρεύεται πλακί με καυτερές πιπεριές και είναι το ίδιο απολαυστικό ζεστό αλλά και κρύο, την επόμενη μέρα.
Υλικά
- 4-5 σκουμπριά, καθαρισμένα
- 80ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια σε φέτες
- 4 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
- 2-3 πιπεριές καυτερές, σε λεπτές λωρίδες
- 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 200γρ. χυμό ντομάτας
- 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας, διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- ½ κουτ. γλυκού ρίγανη
- 1 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες
- 1 κιλό πατάτες σε φέτες
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε βαθύ τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τις πιπεριές, για 3-4 λεπτά.Βήμα 2
Προσθέτετε τις ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζετε για 5 λεπτά, αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε τις σταφίδες.Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180oC, στις αντιστάσεις. Σε ένα ταψί στρώνετε τις πατάτες και από πάνω ακουμπάτε τα ψάρια. Περιχύνετε με τη σάλτσα και το υπόλοιπο λάδι και ψήνετε στο φούρνο για 45 λεπτά, μέχρι να γίνουν το ψάρι και οι πατάτες και να μελώσει η σάλτσα.Φωτογραφία - Food Styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook