Συνταγή για σκορπίνα αχνιστή με αρακά και αγκινάρες από το Pharaoh στα Εξάρχεια.
Υλικά
- 1 κιλό σκορπίνες των 250 γρ. ή άλλο ψάρι που χτησιμοποιούμε για βραστό (καπόνι, χριστόψαρο), φιλεταρισμένο
- 200 ml ελαιόλαδο
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 10 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 10 κλωνάρια άνηθο, ψιλοκομμένο
- 10 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 πράσινη καυτερή πιπεριά
- 4 μεγάλες αγκινάρες καθαρισμένες, σε φέτες του 1 εκ. κατά μήκος
- 300 γρ. φρέσκο αρακά
- 300 ml ζωμό από τα κεφάλια και τα κόκκαλα των ψαριών (βράζουμε για 30΄ με λίγο ξερό κρεμμύδι, 1 καρότο και 1 κλωνάρι σέλινο)
- 30 ml χυμό λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να θερμανθεί και αφού αλατοπιπερώσουμε και αλευρώσουμε καλά το ψάρι το περνάμε από το τηγάνι. Άμεσα προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, το κρεμμυδάκι και την καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη, τις αγκινάρες και τον αρακά και σβήνουμε με το λεμόνι.
Βήμα 2
Αφαιρούμε το ψάρι από το τηγάνι και προσθέτουμε τον ζωμό. Αφήνουμε να βράσουν τα υλικά 5΄ και αφού αλατοπιπερώσουμε επιστρέφουμε στο τηγάνιτα φιλέτα. Βράζουμε για ακόμα 2΄ και σερβίρουμε