Τα φρέσκα κρεμμυδάκια είναι ένα passe-partout υλικό που δίνει νοστιμιά σε πολλά πιάτα, οπότε βρίσκεται σχεδόν πάντα στην κουζίνα μας. Ποιο είναι το κακό; Η διάρκεια ζωής τους είναι πολύ σύντομη, οπότε αν δεν τα χρησιμοποιήσουμε μόλις τα αγοράσουμε, κινδυνεύουν να καταλήξουν… στα σκουπίδια… Πόσο κρατάνε στο ψυγείο; Γύρω στις 5 ημέρες. Ειδικά αν τα ψιλοκόψετε.

Το TikTok, όπου βρίσκουμε διάφορες πρακτικές και ενδιαφέρουσες συμβουλές, παρουσιάζει ένα hack πολύ πρακτικό, που δίνει λύση τόσο στην αποθήκευσή τους όσο και στην εύκολη χρήση τους στο φαγητό.

Τι θα χρειαστείτε
Ένα ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
ένα μικρό μπουκαλάκι από νερό

Διαδικασία
Ψιλοκόβετε σε ροδέλες τα κρεμμυδάκια πάνω σε μια επιφάνεια κοπής. Στη συνέχεια παίρνετε ένα μπουκαλάκι από νερό, το γεμίζετε με τα κρεμμυδάκια και το φυλάσσετε στην κατάψυξη. Για να μπορέσετε να τα ρίξετε πιο εύκολα στο μπουκαλάκι χωρίς να έχετε απώλειες, χρησιμοποιήστε σαν χωνί ένα κομμάτι από αντικολλητικό χαρτί.

Κάθε φορά που θέλετε να το χρησιμοποιήσετε στις συνταγές σας, το βγάζετε από την κατάψυξη και πιέζοντας το στόμιο, ρίχνετε κρεμμυδάκια στο φαγητό σας. Μπορείτε έτσι να ρίξετε φρέσκο κρεμμυδάκι στις σαλάτες ή τις ψητές πατάτες σας ή όπου αλλού θέλετε.

Ακόμα βέβαια και αν δεν θέλετε να εφαρμόσετε το συγκεκριμένο κόλπο, το μόνο σίγουρο είναι ότι τα κρεμμυδάκια είναι πολύ καλύτερο αφού τα αγοράζετε να τα πλένετε, να τα ψιλοκόβετε και να τα αποθηκεύετε στην κατάψυξη. Εκεί μπορούν να κρατήσουν μέχρι και 6 μήνες.

Δείτε και το σχετικό βίντεο:

@wndy_1229 Here’s another one 😉 #cookinghacks #healthycooking #homemade #fypシ #lifehack #followformore ♬ Ultimate life hacks – Kelly – The Life Bath