Η ιταλική σάλτσα ντομάτας πιτσαϊόλα θα συνοδεύσει εξαιρετικά τα ψητά σας κρέατα. Στη γενέτειρά της τη συνδυάζουν συνήθως με σκαλοπίνια.
Υλικά
- 4 σκαλοπίνια από μοσχαρίσιο τρανς, 160γρ. το καθένα, ή 4 φέτες από την καρδιά μοσχαρίσιας σπαλομπριζόλας χωρίς κόκκαλο
- 4-5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- λίγο αλεύρι
- 2/3 φλιτζανιού παρμεζάνα χοντροτριμμένη
- ½ φλιτζάνι μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο ή βασιλικό, αν προτιμάτε
- αλάτι, πιπέρι
- 450γρ. ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα, με το χυμό τους
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κοφτό κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη ή 1 κουτ. σούπας μέλι
- ½ φλιτζάνι ελιές πράσινες, ψιλοκομμένες
- 2 κουτ. σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη
- 2-3 κλαράκια ρίγανη φρέσκια ή 1 κουτ. γλυκού αποξηραμένη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα ντομάτας
Tips
- Εναλλακτικά, στρώνετε τη σάλτσα που έχετε ετοιμάσει πάνω σε κάθε σκαλοπίνι. Τα πασπαλίζετε με τη χοντροτριμμένη παρμεζάνα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα σερβίρετε αμέσως μαζί με τα ζυμαρικά.