Ένα πολύ χορταστικό σάντουιτς που μπαίνει και σε ταπεράκι για το γραφείο. Η πανσέτα μαγειρεύεται με μια γλυκόξινη σάλτσα που απογειώνεται γευστικά από τη μουστάρδα Maille Dijon Original.
Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα τηγάνι αντικολλητικό και ρίχνετε μέσα 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Ρίχνετε τις λωρίδες της παντσέτας και ψήνετε σε δυνατή φωτιά, γυρίζοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα τα κομμάτια με τσιμπίδα για να ψηθούν από όλες τις πλευρές. Όταν ροδοκοκκινίσουν αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με τον κόλιανδρο, γυρίζοντας λίγο ακόμα τις παντσέτες στο τηγάνι να βγάλει ο κόλιανδρος τα αρώματά του.
Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε στο τηγάνι τη μουστάρδα, την κέτσαπ, το μέλι, το μηλόξιδο και τη σόγια. Ανακατεύετε να διαλυθούν τα υλικά στο κρασί, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε μέχρι να μελώσει η σάλτσα και να μαλακώσει πολύ καλά η παντσέτα.
Κόβετε τα ψωμάκια στη μέση και τα ψήνετε για 3-4 λεπτά στο φούρνο ή τα ζεσταίνετε σε τηγάνι μαντεμένιο. Μοιράζετε τις παντσέτες στα ψωμιά και σερβίρετε τα σάντουιτς σε πιάτα μαζί με σαλάτα λάχανο. Αν θέλετε συνοδεύετε τα σάντουιτς με τσιπς πατάτας.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα τηγάνι αντικολλητικό και ρίχνετε μέσα 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Ρίχνετε τις λωρίδες της παντσέτας και ψήνετε σε δυνατή φωτιά, γυρίζοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα τα κομμάτια με τσιμπίδα για να ψηθούν από όλες τις πλευρές. Όταν ροδοκοκκινίσουν αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με τον κόλιανδρο, γυρίζοντας λίγο ακόμα τις παντσέτες στο τηγάνι να βγάλει ο κόλιανδρος τα αρώματά του.
Βήμα 2
Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε στο τηγάνι τη μουστάρδα, την κέτσαπ, το μέλι, το μηλόξιδο και τη σόγια. Ανακατεύετε να διαλυθούν τα υλικά στο κρασί, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε μέχρι να μελώσει η σάλτσα και να μαλακώσει πολύ καλά η παντσέτα.
Βήμα 3
Κόβετε τα ψωμάκια στη μέση και τα ψήνετε για 3-4 λεπτά στο φούρνο ή τα ζεσταίνετε σε τηγάνι μαντεμένιο. Μοιράζετε τις παντσέτες στα ψωμιά και σερβίρετε τα σάντουιτς σε πιάτα μαζί με σαλάτα λάχανο. Αν θέλετε συνοδεύετε τα σάντουιτς με τσιπς πατάτας.