Η βασική σάλτσα του κιμά, πέρα από αγαπημένη επιλογή μικρών και μεγάλων για ένα πιάτο ζυμαρικών, είναι και μία εύκολη και γρήγορη συνταγή. Επιπλέον, χωρίς αυτήν, παστίτσιο και μουσακάς δεν γίνονται!
Υλικά
- 750γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 ½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
- 1/3 φλιτζανιού κρασί κόκκινο
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 ξύλο κανέλας
- αλάτι, πιπέρι
Tips
- Με τη βασική σάλτσα κιμά, εκτός από ζυμαρικά, παστίτσιο και μουσακά, μπορείτε να γεμίσετε κανελόνια και κρέπες, αλλά και να την χρησιμοποιήσετε ως βάση σε πίτσα. Ανακατεμένη με διάφορα τυριά, γίνεται εξαιρετική γέμιση για κρεατόπιτα με φύλλο κρούστας ή σφολιάτας, ενώ εάν τις προσθέσετε ρύζι, ψιλοκομμένο μαϊντανό, δυόσμο ή άνηθο και διάφορα μπαχαρικά, μπορείτε να φτιάξετε και γεμιστά.