saltsa kima

Υλικά

  • 750γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 ½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
  • 1/3 φλιτζανιού κρασί κόκκινο
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 ξύλο κανέλας
  • αλάτι, πιπέρι

Tips

  • Με τη βασική σάλτσα κιμά, εκτός από ζυμαρικά, παστίτσιο και μουσακά, μπορείτε να γεμίσετε κανελόνια και κρέπες, αλλά και να την χρησιμοποιήσετε ως βάση σε πίτσα. Ανακατεμένη με διάφορα τυριά, γίνεται εξαιρετική γέμιση για κρεατόπιτα με φύλλο κρούστας ή σφολιάτας, ενώ εάν τις προσθέσετε ρύζι, ψιλοκομμένο μαϊντανό, δυόσμο ή άνηθο και διάφορα μπαχαρικά, μπορείτε να φτιάξετε και γεμιστά.

Η βασική σάλτσα του κιμά, πέρα από αγαπημένη επιλογή μικρών και μεγάλων για ένα πιάτο ζυμαρικών, είναι και μία εύκολη και γρήγορη συνταγή. Επιπλέον, χωρίς αυτήν, παστίτσιο και μουσακάς δεν γίνονται!

Βάζετε τον κιμά όπως είναι σε μέτρια κατσαρόλα, πάνω από μέτρια φωτιά και με ξύλινη κουτάλα τον «σπάτε», μέχρι να αφήσει τα υγρά του και να ξεχωρίσει τελείως.
Ρίχνετε στον κιμά το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύετε μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι και προσθέτετε το ελαιόλαδο.
Σοτάρετε το μίγμα μέχρι να αρχίζει να κολλάει στο πάτο της κατσαρόλας και το σβήνετε με το κρασί.
Προσθέτετε τον χυμό ντομάτας, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε την σάλτσα να σιγοβράσει για 30 - 35 λεπτά μέχρι να πήξει και να δέσει.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε τον κιμά όπως είναι σε μέτρια κατσαρόλα, πάνω από μέτρια φωτιά και με ξύλινη κουτάλα τον «σπάτε», μέχρι να αφήσει τα υγρά του και να ξεχωρίσει τελείως.

Βήμα 2

Ρίχνετε στον κιμά το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύετε μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι και προσθέτετε το ελαιόλαδο.

Βήμα 3

Σοτάρετε το μίγμα μέχρι να αρχίζει να κολλάει στο πάτο της κατσαρόλας και το σβήνετε με το κρασί.

Βήμα 4

Προσθέτετε τον χυμό ντομάτας, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε την σάλτσα να σιγοβράσει για 30 - 35 λεπτά μέχρι να πήξει και να δέσει.