Μία διαφορετική εκδοχή της γνωστής σαλάτας από τη Νίκαια της Γαλλίας, με κοτόπουλο αντί για ψάρι, που θα σας αρέσει πολύ.
Υλικά
- 2 φιλέτα κοτόπουλου ψημένα στη σχάρα, 200γρ. το καθένα, κομμένα σε φέτες
- 2 μαρούλια, μόνο τις καρδιές, κομμένες στη μέση
- 300γρ. σταμναγκάθι καθαρισμένο
- 30ml ελαιόλαδο
- 4 αβγά βρασμένα για 9-10 λεπτά, καθαρισμένα, κομμένα στα 4
- 12 αντζούγιες
- 20 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσια
- 20 ελιές πράσινες
- 1 κουτ. σούπας κάππαρη ξαρμυρισμένη
- 1 κουτ. σούπας μάραθο ψιλοκομμένο
- 200γρ. πατάτες baby, πλυμένες, κομμένες στη μέση, βρασμένες
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 κρεμμύδι εσαλότ, ψιλοκομμένο
- ½ κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
- 30-50ml χυμό λεμονιού
- 120-140ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη βινεγκρέτ
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε το σταμναγκάθι σε αλατισμένο νερό που βράζει για 2 λεπτά. Σουρώνετε και κρυώνετε το σταμναγκάθι σε ένα μπεν μαρί με νερό και πάγο. Στεγνώνετε τα χόρτα και τα ανακατεύετε σε ένα μπολ με λίγη βινεγκρέτ. Αλατοπιπερώνετε.Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το μαρούλι, την κάππαρη, τον μάραθο, και τη βινεγκρέτ. Ραντίζετε τα κομμένα αβγά με ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνετε.Βήμα 3
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τις ζεστές πατάτες και τον μαϊντανό με το ελαιόλαδο και το ξίδι. Αλατοπιπερώνετε.Βήμα 4
Τοποθετείτε όλα τα κομμάτια της σαλάτας κυκλικά σε ένα πιάτο, καθώς και τις ελιές και τις αντζούγιες. Σερβίρετε αμέσως.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb