Έφτασε η εποχή των μάνγκο στην Κρήτη και το γιορτάζουμε με μια συνταγή που λατρεύουν στο Matzenta kuzina de sol. Ζεστή σαλάτα με άρωμα τροπικό και γεύση της Κρήτης που αγαπάμε.
30'
Σαλάτα με ψητό σταμναγκάθι, ψητά σύκα, γαλομυζήθρα και χανιώτικο μάνγκο
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 600γρ. καθαρισμένο σταμναγκάθι
- 240γρ. γαλομυζήθρα σε μπαλίτσες
- 8 σύκα κομμένα σε τέταρτα
- 1 μάνγκο μέτρια ώριμο κομμένο σε κύβους
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 2 ώριμα μάνγκο
- 3 λάιμ (τον χυμό τους)
Για τη βινεγκρέτ μάνγκο
Διαδικασία
Βήμα 1
Μαρινάρουμε το σταμναγκάθι σε ελαιόλαδο και το ψήνουμε σε τηγάνι μέχρι να ροδίσει. Βάζουμε τα σύκα με τη φλούδα τους σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε για λίγα λεπτά. Για τη βινεγκρέτ μάνγκο χτυπάμε τα υλικά στο μπλέντερ.
Βήμα 2
Στήνουμε σε ρηχό πιάτο τοποθετώντας το σταμναγκάθι στη βάση και επάνω τους κύβους μάνγκο, τα σύκα και τη γαλομυζήθρα. Ραντίζουμε με τη βινεγκρέτ και αλατοπιπερώνουμε.
Φωτογραφία: Διογένης Παπαδόπουλος