Η ντομάτα έχει μεξικανική προέλευση και σε αυτήν την σαλάτα προσπαθούμε να της δώσουμε τον σεβασμό που της αρμόζει. Μια συνταγή της ομάδας του Matzenta Kuzina del Sol στα Χανιά.
Υλικά
- 200 γρ. ντοματίνια κατά προτίμηση βιολογικά
- 1 ροδάκινο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 κουτ. σούπας βασιλικό κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες
- ανθός αλατιού
- 1 κουτ. σούπας κολοκυθόσπορο, καβουρδισμένο
- 60 γρ. κρητική μυζήθρα
- φυλλαράκια γλιστρίδας
- ε.π. ελαιόλαδο
- ξύσμα από ένα ακέρωτο λεμόνι
Για 1 σαλάτα
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε τηγάνι χωρίς λάδι καψαλίζουμε τις φέτες από το ροδάκινο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Βήμα 2
Πλάθουμε την μυζήθρα σε μικρά μπαλάκια. Σε ημίβαθο πιάτο τοποθετούμε τις τομάτες, το ροδάκινο και την μυζήθρα.
Βήμα 3
Στην συνέχεια ραντίζουμε με το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και βάζουμε παντού το ξύσμα. Τελειώνουμε με τον βασιλικό και την γλιστρίδα.
Φωτογραφία: Νίκος Κουκλάκης