Τα ντοματίνια βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα καλύτερά τους! Τρώγονται και σκέτα ως… έξυπνο σνακ για το γραφείο ή και -σε λίγες μέρες- και το σχολείο είτε μπορούν να χρησιμεύσουν σε πολλές αγαπημένες συνταγές. Είναι το πλέον ιδανικό υλικό για τις σαλάτες της εποχής! Ωστόσο, όταν χρειάζεται να τα κόψουμε, δεν είναι τόσο εύκολο λόγω του μεγέθους τους.

Αν βασανίζεστε να κόβετε τα ντοματάκια ένα-ένα, σας έχουμε ένα έξυπνο κόλπο, που θα σας λύσει τα χέρια, καθώς σας δίνει τη δυνατότητα να τα κόψετε μαζεμένα! Τι χρειάζεστε; Ένα καλό μεγάλο μαχαίρι σεφ δυο επιφάνειες κοπής.

Η διαδικασία

Η διαδικασία απλή και δοκιμασμένη. Προτού ξεκινήσετε το κόψιμο, βεβαιωθείτε ότι έχετε πλύνει καλά τα ντοματίνια σας. Είναι από τα πιο ευάλλωτα ζαρζαβατικά, οπότε να έχετε στο νου σας ότι χρειάζονται πολύ καλό πλύσιμο. Ιδανικά πέρα από το νερό, θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε και ξίδι για πιο σχολαστικό καθάρισμα. Τα στραγγίζουμε κάπου και αφού έχουν στεγνώσει, είναι έτοιμα για να τα χρησιμοποιήσουμε.

Παίρνουμε τις δυο επιφάνειες κοπής και το κατάλληλο μαχαίρι και ξεκινάμε!

Τοποθετούμε τα ντοματάκια πάνω στη μια επιφάνεια κοπής, τα πιέζουμε με την άλλη και καθώς τα πιέζουμε παίρνουμε το μαχαίρι και τα κόβουμε σιγά σιγά μέχρι να βεβαιωθούμε ότι έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν δεν έχουμε δεύτερη επιφάνεια κοπής, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα ρηχό πιάτο. Εναλλακτικά η διαδικασία μπορεί να γίνει και με 2 καπάκια από τάπερ, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο:

Και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τα ντοματίνια μας είναι έτοιμα, κομμένα!