Κλασική συνταγή, το κοτόπουλο με πορτοκάλι, μπορεί να μεταμορφωθεί σε μια ολόδροση καλοκαιρινή σαλάτα που τρώγεται και σαν κυρίως, ελαφρύ και υγιεινό γεύμα, με όλα τα αρώματα της κλασικής συνταγής και την εγγύηση ποιότητας Νιτσιάκος.
Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο με το αλάτι και το μίγμα μπαχαρικών, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Το αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Ανακατεύετε καλά μαζί όλα τα υλικά της σος.
Σε μια σαλατιέρα βάζετε τις πρασινάδες με τα ντοματίνια, αλατίζετε ελαφρά, προσθέτετε τη μισή σος και ανακατεύετε καλά- καλύτερα με τα χέρια. Βάζετε και το κοτόπουλο και περιχύνετε με την υπόλοιπη σος.
Σημείωση: Στις πρασινάδες αυτοσχεδιάζετε και χρησιμοποιείτε ένα μίγμα που μπορεί να είναι μαρούλι, σαλάτα, ολόκληρα φύλλα μαϊντανού ή οποιαδήποτε πρασινάδα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνετε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι, προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο με το αλάτι και το μίγμα μπαχαρικών, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Το αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Βήμα 2
Ανακατεύετε καλά μαζί όλα τα υλικά της σος.
Βήμα 3
Σε μια σαλατιέρα βάζετε τις πρασινάδες με τα ντοματίνια, αλατίζετε ελαφρά, προσθέτετε τη μισή σος και ανακατεύετε καλά- καλύτερα με τα χέρια. Βάζετε και το κοτόπουλο και περιχύνετε με την υπόλοιπη σος.
Βήμα 4
Σημείωση: Στις πρασινάδες αυτοσχεδιάζετε και χρησιμοποιείτε ένα μίγμα που μπορεί να είναι μαρούλι, σαλάτα, ολόκληρα φύλλα μαϊντανού ή οποιαδήποτε πρασινάδα.