Σαλάτα με κοτόπουλο και με ασιατικό χαρακτήρα, που μπορεί να φτιαχτεί στο πι και φι.

Υλικά
- 1 κινέζικο λάχανο, σε λεπτές φέτες
- 2 καρότα, σε λεπτές φέτες
- 300γρ. ρέβα κορεάτικη, σε λεπτές φέτες
- 50ml ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι δυόσμο, μόνο τα φυλλαράκια, χοντροκομμένα
- ½ ματσάκι κόλιανδρο, μόνο τα φυλλαράκια
- 400γρ. στήθος κοτόπουλου ψημένο στη σχάρα, κομμένο σε φιλετάκια
- 1-2 πιπεριές τσίλι, λιωμένες (προαιρετικά)
- 40ml σάλτσα σόγιας
- 120ml rice wine vinegar (ξίδι από ρύζι)
- 90γρ. ζάχαρη
- 40ml ελαιόλαδο
Για το dressing:
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε το ξίδι με τη ζάχαρη και τις πιπεριές για 1 λεπτό και αφήνετε το dressing να κρυώσει.
Βήμα 2
Προσθέτετε τη σάλτσα σόγιας και το ελαιόλαδο, ανακατεύετε και το dressing σας είναι έτοιμο.
Βήμα 3
Τοποθετείτε όλα τα υλικά για τη σαλάτα σε ένα μπολ, προσθέτετε το dressing και ανακατεύετε. Σερβίρετε τη σαλάτα αμέσως.
Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food styling: Αντωνία Κατή