Για το τραπέζι της Κυριακής ή για ένα πιο γιορτινό γεύμα ετοιμάζουμε μια ξεχωριστή σαλάτα με πράσινα φύλλα, γκρέιπφρουτ και ρόδι. Το απαλό μανούρι και το αρωματικό dressing ροδιού δίνουν υπέροχη γεύση.
15'
Σαλάτα με γκρέιπφρουτ, μανούρι, φιστίκι Αιγίνης και dressing ρόδι
Υλικά
- 300 γρ. διάφορα μαρούλια και τρυφερά φύλλα για σαλάτα
- 1 κουτ. σούπας φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 20 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 250 γρ. μανούρι, κομμένο σε τριγωνάκια
- 1 ροζ γκρέιπφρουτ, καθαρισμένο από μεμβράνες και φιλεταρισμένο
- 4 κουτ. σούπας σπόρους ροδιού
- 2 κουτ. σούπας φιστίκι Αιγίνης, χοντροσπασμένο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 50 ml χυμό πορτοκάλι
- 2 κουτ. σούπας λευκό βαλσαμικό ξίδι
- 1 ½ κουτ. γλυκού μέλι
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
- 1/4 κουτ. γλυκού τζίντζερ, αποξηραμένο
- 40 ml ε.π. ελαιόλαδο
- αλάτι. φρεσκοτριμμένο πιπέρι