Το τρυφερό ψαρονέφρι δίνει το παρών στο τραπέζι παρέα με ωραιότατες τηγανίτες από πατάτα και ρέβα. Πεντανόστιμο!
Υλικά
- 3 ψαρονέφρια (300γρ. το καθένα)
- 6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα, χωριστά το άσπρο μέρος τους από τα πράσινα φύλλα
- 20γρ. μαργαρίνη
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 3-4 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
- θυμάρι
- δάφνη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 3 πατάτες μεγάλες, τριμμένες
- 3 ρέβες τριμμένες
- 150γρ. μαργαρίνη
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 2-3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το συνοδευτικό
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε το κρέας: Ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο με τη μαργαρίνη και σοτάρετε ολόκληρα τα φιλέτα μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.Βήμα 2
Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το άσπρο μέρος των κρεμμυδιών, αρωματίζετε με τη δάφνη και το θυμάρι και τα σοτάρετε για μερικά λεπτά ακόμη. Σβήνετε με το κρασί και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά, περιχύνοντας στο διάστημα αυτό το κρέας με το ζουμί του.Βήμα 3
Μεταφέρετε το μίγμα σε πυρίμαχο σκεύος και το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Αυτή η διαδικασία μπορεί να γίνει αρκετές ώρες νωρίτερα. Πριν σερβίρετε, το ξεσκεπάζετε και βάζετε το ψαρονέφρι σε προθερμασμένο φούρνο στους 210°C. Τελειώνετε το ψήσιμο για 7-8 λεπτά και το περιχύνετε με το βαλσαμικό ξίδι.Βήμα 4
Για το συνοδευτικό: Ανακατεύετε τις πατάτες και τις ρέβες με το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό και μοσχοκάρυδο αν θέλετε. Αλατοπιπερώνετε.Βήμα 5
Ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι τη μαργαρίνη, ρίχνετε κουταλιές από το μίγμα και τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν τα λαχανικά (για κάθε τηγανίτα θα χρειαστούν 7-8 λεπτά για κάθε πλευρά).Βήμα 6
Κόβετε το κρέας σε χοντρές ροδέλες, πασπαλίζετε με τα πράσινα μέρη των κρεμμυδιών και περιχύνετε με το ζουμί του. Συνοδεύετε με τα λαχανικά.Φωτογραφία: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Elena Jefftrey