Τα λαχανικά και τα όσπρια μελώνουν στην κατσαρόλα σε πλούσιες σάλτσες ντομάτας και δίνουν πιάτα βαθιάς νοστιμιάς που δεν πρέπει να λείπουν από καμία κουζίνα

Υλικά
- 600 γρ. τρυφερά πράσα, κομμένα σε χοντρές ροδέλες
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ. σέλινο, ψιλοκομμένο
- 80 γρ. ρύζι Καρολίνα
- 100 γρ. αποξηραμένες λιαστές ντομάτες, κομμένες σε φέτες
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ ή 150 γρ. ντοματάκια κονκασέ
- 2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
- 80 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 550 ml ζεστός ζωμός λαχανικών
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- πάπρικα γλυκιά
- χυμός λεμόνι
Μερίδες: 4
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα για 3΄. Αμέσως προσθέτουμε 200 ml νερό, αλατίζουμε και συνεχίζουμε να αχνίζουμε τα πράσα μέχρι να στεγνώσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πάπρικα, το ρύζι, τον πελτέ και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 3΄.
Βήμα 2
Τέλος, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τον ζωμό, το σέλινο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 30΄ ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μελώσει. Σερβίρουμε το πρασόρυζο με λεμόνι και πάπρικα.
TIP
Μπορούμε να προσθέσουμε στο πρασόρυζο σύγκλινο ή απάκι. Του ταιριάζουν πολύ.