clock icon
20'

Πουρές από ψητές πατάτες πιρουνάτος

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες ψητές
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 - 5 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • πιπέρι
  • 200γρ. φέτα τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη

Tips

  • Για να μπορέσετε να λιώσετε τις ψητές πατάτες με το πιρούνι θα πρέπει να είναι ζεστές. Εάν δεν τις έχετε βγάλει μόλις από τον φούρνο, βάλτε τις για λίγα λεπτά στο φούρνο μικροκυμάτων να ζεσταθούν.

Ένας πολύ νόστιμος πουρές και μία εξαιρετική λύση για να αξιοποιήσετε τις ψητές πατάτες που έμειναν από την προηγούμενη μέρα. Η φέτα και το σκόρδο κάνουν τη διαφορά, προσθέτοντας ακόμη περισσότερη γεύση.

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε σε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο το σκόρδο, μέχρι να ροδίσει πολύ ελαφρά.
Όσο οι πατάτες είναι ζεστές, τις λιώνετε με ένα πιρούνι. Προσθέτετε το σκόρδο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον μαϊντανό και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε τον πουρέ με τη φέτα και τη ρίγανη και σερβίρετε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα τηγάνι σοτάρετε σε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο το σκόρδο, μέχρι να ροδίσει πολύ ελαφρά.

Βήμα 2

Όσο οι πατάτες είναι ζεστές, τις λιώνετε με ένα πιρούνι. Προσθέτετε το σκόρδο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον μαϊντανό και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε τον πουρέ με τη φέτα και τη ρίγανη και σερβίρετε.