krepes-kotopoulo
clock icon
1:10'

Πουγκάκια κρέπας με κοτόπουλο, κολοκυθάκια και γραβιέρα

Υλικά

    Για τις κρέπες

  • 1 συσκευασία Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ
  • 3 αυγά
  • 400 ml γάλα πλήρες
  • λίγο βούτυρο για το ψήσιμο
  • Για τη γέμιση

  • 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου σε κυβάκια
  • 4 κολοκυθάκια σε ζαράκια
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα (κρατάτε τα πράσινα τρυφερά φύλλα τους)
  • ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3-4 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό ή κρέμα γάλακτος
  • 1 αβγό
  • 150γρ. γραβιέρα Κρήτης χοντροτριμμένη
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • λίγο Aλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • αλάτι, πιπέρι

Μία ενδιαφέρουσα συνταγή για κρέπες – πουγκάκια, που γεμίζουμε με κοτόπουλο, κολοκυθάκια και γραβιέρα

Για τις κρέπες: Ετοιμάζουμε το Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγανάκι και ρίχνουμε ένα τέταρτο φλιτζανιού από το χυλό. Με κυκλικές κινήσεις γυρίζουμε το τηγάνι για να απλωθεί το μίγμα και να καλύψει τον πάτο του. Το αφήνουμε στη φωτιά να ψηθεί για 1 λεπτό πριν γυρίσουμε  την κρέπα να ψηθεί και από την άλλη. Επαναλαμβάνουμε  τη διαδικασία μέχρι να φτιάξουμε όλες τις κρέπες, βουτυρώνοντας κάθε φορά το τηγανάκι. Τις αφήνουμε στην άκρη.

Για τη γέμιση: Αλατοπιπερώνετε τα κυβάκια του κοτόπουλου, τα πασπαλίζετε με λίγο Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και τα ανακατεύετε καλά. Βάζετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και, όταν κάψει καλά, προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο και το κοτόπουλο. Το σοτάρετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές και το βγάζετε στην άκρη.

Ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι και προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και τα κολοκυθάκια. Τα σοτάρετε μέχρι να μαραθούν και ξαναρίχνετε στο τηγάνι το κοτόπουλο. Ανακατεύετε για λίγο, προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό του λάιμ και δίνετε μια βράση ακόμη. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος ή το γιαούρτι και το αβγό (τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου), ανακατεύετε και τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά. Ρίχνετε το δυόσμο και τον άνηθο και τέλος το τριμμένο τυρί. Δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε ανάλογα.

Ζεματάτε τα φύλλα των κρεμμυδιών και τα κόβετε κατά μήκος σε κορδέλες. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC, παίρνετε μία μία τις κρέπες και τοποθετείτε στο κέντρο τους από μια καλή κουταλιά γέμισης. Τις κλείνετε σε πουγκιά χρησιμοποιώντας τα κρεμμυδόφυλλα και ύστερα τις αραδιάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι. Τις ψήνετε για 10-15 λεπτά.

Διαδικασία

Βήμα 1

Για τις κρέπες: Ετοιμάζουμε το Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βήμα 2

Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό τηγανάκι και ρίχνουμε ένα τέταρτο φλιτζανιού από το χυλό. Με κυκλικές κινήσεις γυρίζουμε το τηγάνι για να απλωθεί το μίγμα και να καλύψει τον πάτο του. Το αφήνουμε στη φωτιά να ψηθεί για 1 λεπτό πριν γυρίσουμε  την κρέπα να ψηθεί και από την άλλη. Επαναλαμβάνουμε  τη διαδικασία μέχρι να φτιάξουμε όλες τις κρέπες, βουτυρώνοντας κάθε φορά το τηγανάκι. Τις αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 3

Για τη γέμιση: Αλατοπιπερώνετε τα κυβάκια του κοτόπουλου, τα πασπαλίζετε με λίγο Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και τα ανακατεύετε καλά. Βάζετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και, όταν κάψει καλά, προσθέτετε το μισό ελαιόλαδο και το κοτόπουλο. Το σοτάρετε μέχρι να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές και το βγάζετε στην άκρη.

Βήμα 4

Ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι και προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και τα κολοκυθάκια. Τα σοτάρετε μέχρι να μαραθούν και ξαναρίχνετε στο τηγάνι το κοτόπουλο. Ανακατεύετε για λίγο, προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό του λάιμ και δίνετε μια βράση ακόμη. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος ή το γιαούρτι και το αβγό (τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου), ανακατεύετε και τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά. Ρίχνετε το δυόσμο και τον άνηθο και τέλος το τριμμένο τυρί. Δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε ανάλογα.

Βήμα 5

Ζεματάτε τα φύλλα των κρεμμυδιών και τα κόβετε κατά μήκος σε κορδέλες. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC, παίρνετε μία μία τις κρέπες και τοποθετείτε στο κέντρο τους από μια καλή κουταλιά γέμισης. Τις κλείνετε σε πουγκιά χρησιμοποιώντας τα κρεμμυδόφυλλα και ύστερα τις αραδιάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι. Τις ψήνετε για 10-15 λεπτά.