popcorn_anoigma
clock icon
15'

Ποπ κορν αλμυρά με καπνιστή πάπρικα και γλυκά με καραμέλα

Υλικά

    Μερίδες: 4

    Για το ποπ κορν-βασική συνταγή

  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο και 1 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
  • 100 γρ. καλαμπόκι
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι
  • Για τα ποπ κορν με καπνιστή πάπρικα

  • 1 κουτ. σούπας καπνιστή πάπρικα
  • Για τα γλυκά ποπ κορν

  • 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 100 ml νερό
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι

Είτε σκέτα, με αλάτι μόνο, είτε πιο πικάντικα, με την προσθήκη πάπρικας, είτε γλυκά, με σιρόπι καραμέλας, τα ποπ κορν είναι το απόλυτο σνακ όταν αποφασίσουμε να παρακολουθήσουμε την αγαπημένη μας ταινία. Εδώ σάς δίνουμε τις συνταγές για να φτιάξετε και αλμυρά, αλλά και γλυκά ποπ κορν.

Ποπ κορν (βασική συνταγή): Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε 2–3 κόκκους καλαμποκιού και αφήνουμε να σκάσουν. Έτσι ελέγχουμε ότι το βούτυρο είναι έτοιμο στη θερμοκρασία που θέλουμε. Προσθέτουμε το υπόλοιπο καλαμπόκι, προσέχοντας να καλυφθεί ο πάτος της κατσαρόλας σε μία σειρά.

Μόλις αρχίσουν να σκάνε τα ποπ κορν, σκεπάζουμε την κατσαρόλα αφήνοντας το καπάκι να έχει ένα μικρό άνοιγμα για να μη νοτίσουν από τον ατμό. Κουνάμε λίγο την κατσαρόλα και κλείνουμε τη θερμοκρασία. Αφήνουμε να σκάσουν όλα τα ποπ κορν. Μόλις σταματήσουν, ανοίγουμε την κατσαρόλα, πασπαλίζουμε με το αλάτι, ανακατεύουμε ανακινώντας την κατσαρόλα, απλώνουμε σε ένα ταψί να κρυώσουν καλά και σερβίρουμε.

Ποπ κορν με πάπρικα: Την ώρα που πασπαλίζουμε με το αλάτι, ρίχνουμε και 1 κουτ. σούπας καπνιστή πάπρικα. Ανακινούμε καλά, τα ρίχνουμε σε ταψί να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Γλυκά ποπ κορν: Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη μαζί με το νερό σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να λιώσει η ζάχαρη και ανακινούμε προσεκτικά να γίνει καραμέλα και να πάρει ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε προσεκτικά, προσθέτουμε το αλάτι.

Έχουμε απλώσει το ποπ κορν σε ταψί, περιχύνουμε με την καραμέλα και ανακατεύουμε με σπάτουλες προσεκτικά. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και ξεχωρίζουμε τα ποπ κορν.

Φωτογραφία: LAMBROS MENTZOS PHOTOGRAPHY

Διαδικασία

Βήμα 1

Ποπ κορν (βασική συνταγή): Σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 2

Ρίχνουμε 2–3 κόκκους καλαμποκιού και αφήνουμε να σκάσουν. Έτσι ελέγχουμε ότι το βούτυρο είναι έτοιμο στη θερμοκρασία που θέλουμε. Προσθέτουμε το υπόλοιπο καλαμπόκι, προσέχοντας να καλυφθεί ο πάτος της κατσαρόλας σε μία σειρά.

Βήμα 3

Μόλις αρχίσουν να σκάνε τα ποπ κορν, σκεπάζουμε την κατσαρόλα αφήνοντας το καπάκι να έχει ένα μικρό άνοιγμα για να μη νοτίσουν από τον ατμό. Κουνάμε λίγο την κατσαρόλα και κλείνουμε τη θερμοκρασία. Αφήνουμε να σκάσουν όλα τα ποπ κορν. Μόλις σταματήσουν, ανοίγουμε την κατσαρόλα, πασπαλίζουμε με το αλάτι, ανακατεύουμε ανακινώντας την κατσαρόλα, απλώνουμε σε ένα ταψί να κρυώσουν καλά και σερβίρουμε.

Βήμα 4

Ποπ κορν με πάπρικα: Την ώρα που πασπαλίζουμε με το αλάτι, ρίχνουμε και 1 κουτ. σούπας καπνιστή πάπρικα. Ανακινούμε καλά, τα ρίχνουμε σε ταψί να κρυώσουν και σερβίρουμε.

Βήμα 5

Γλυκά ποπ κορν: Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη μαζί με το νερό σε μέτρια φωτιά. Αφήνουμε να λιώσει η ζάχαρη και ανακινούμε προσεκτικά να γίνει καραμέλα και να πάρει ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε προσεκτικά, προσθέτουμε το αλάτι.

Βήμα 6

Έχουμε απλώσει το ποπ κορν σε ταψί, περιχύνουμε με την καραμέλα και ανακατεύουμε με σπάτουλες προσεκτικά. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και ξεχωρίζουμε τα ποπ κορν.

Φωτογραφία: LAMBROS MENTZOS PHOTOGRAPHY