Η πίτσα είναι από τα πιο ευέλικτα σνακ που με λίγη φαντασία μπορείς να τα φτιάξεις όπως τραβάει η όρεξή σου. Εμείς λοιπόν φτιάξαμε μια πίτσα με προσούτο σύκα και κατσικίσιο τυρί.
Ετοιμάζετε τη ζύμη: Βάζετε το χλιαρό νερό σε ένα μπολ και ρίχνετε τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το μίγμα για 10 λεπτά μέχρι να βγάλει μικρές φουσκαλίτσες.
Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι. Κάνετε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτετε το μίγμα της μαγιάς. Δουλεύετε το μίγμα ανακατεύοντας με τα χέρια, κυκλικά με φορά από τα τοιχώματα προς το κέντρο. Προσθέτετε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και δουλεύετε τη ζύμη για 7-8 λεπτά. Επειδή το μίγμα είναι αρκετά υδαρό και θα κολλάει στα χέρια, βρέχετε με ελάχιστο ελαιόλαδο και ζυμώνετε καλά. Σκεπάζετε τη λεκάνη και την αφήνετε για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο η ζύμη.
Βγάζετε τη ζύμη από τη λεκάνη και τη βάζετε σε έναν πάγκο που έχετε πασπαλίσει με ψιλό σιμιγδάλι. Την κόβετε σε δύο κομμάτια και τα πλάθετε σε μπάλες.
Πασπαλίζετε 2 ταψάκια με λίγο σιμιγδάλι και στρώνετε εκεί με τα χέρια σας τη ζύμη. Αφήνετε τα ταψάκια στην άκρη για 15 λεπτά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C με αέρα.
Στη συνέχεια ραντίζετε την κάθε πίτσα με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και ισομοιράζετε το τυρί και τα ψιλοκομμένα σύκα.
Βάζετε τα ταψάκια στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου και ψήνετε τις πίτσες για 8-10 λεπτά. Τις βγάζετε από το φούρνο, προσθέτετε το προσούτο και τα υπόλοιπα σύκα και ραντίζετε με την κρέμα βαλσαμικού. Τις ξαναβάζετε στο φούρνο, αυτή τη φορά στο μεσαίο ράφι, για 5-6 λεπτά. Ξεφουρνίζετε τις πίτσες, μοιράζετε τη ρόκα, ραντίζετε με λίγο έξτρα ελαιόλαδο και σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε τη ζύμη: Βάζετε το χλιαρό νερό σε ένα μπολ και ρίχνετε τη μαγιά και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το μίγμα για 10 λεπτά μέχρι να βγάλει μικρές φουσκαλίτσες.
Βήμα 2
Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι. Κάνετε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτετε το μίγμα της μαγιάς. Δουλεύετε το μίγμα ανακατεύοντας με τα χέρια, κυκλικά με φορά από τα τοιχώματα προς το κέντρο. Προσθέτετε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και δουλεύετε τη ζύμη για 7-8 λεπτά. Επειδή το μίγμα είναι αρκετά υδαρό και θα κολλάει στα χέρια, βρέχετε με ελάχιστο ελαιόλαδο και ζυμώνετε καλά. Σκεπάζετε τη λεκάνη και την αφήνετε για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο η ζύμη.
Βήμα 3
Βγάζετε τη ζύμη από τη λεκάνη και τη βάζετε σε έναν πάγκο που έχετε πασπαλίσει με ψιλό σιμιγδάλι. Την κόβετε σε δύο κομμάτια και τα πλάθετε σε μπάλες.
Βήμα 4
Πασπαλίζετε 2 ταψάκια με λίγο σιμιγδάλι και στρώνετε εκεί με τα χέρια σας τη ζύμη. Αφήνετε τα ταψάκια στην άκρη για 15 λεπτά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220°C με αέρα.
Βήμα 5
Στη συνέχεια ραντίζετε την κάθε πίτσα με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και ισομοιράζετε το τυρί και τα ψιλοκομμένα σύκα.
Βήμα 6
Βάζετε τα ταψάκια στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου και ψήνετε τις πίτσες για 8-10 λεπτά. Τις βγάζετε από το φούρνο, προσθέτετε το προσούτο και τα υπόλοιπα σύκα και ραντίζετε με την κρέμα βαλσαμικού. Τις ξαναβάζετε στο φούρνο, αυτή τη φορά στο μεσαίο ράφι, για 5-6 λεπτά. Ξεφουρνίζετε τις πίτσες, μοιράζετε τη ρόκα, ραντίζετε με λίγο έξτρα ελαιόλαδο και σερβίρετε.