Η παρέα μαζεύεται στα ξαφνικά για τσιπουράκι; Σκαρώνουμε λοιπόν στα γρήγορα μια πεντανόστιμη πιπεροσαλάτα που με την απαλή γλύκα της συνοδεύει ιδανικά όλες τις τσιπουροκαταστάσεις, ενώ ταιριάζει με κάθε είδους τυρί

Υλικά
- 4 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
- 2 πράσινες πιπεριές, μακριές
- 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένη σε φέτες
- 1 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι
- 30 ml ε.π. ελαιόλαδο
- ¼ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
- μπούκοβο, προαιρετικά
- αλάτι
- 4-5 φύλλα μαϊντανού
- 4-5 μαύρες ελιές
- 50 γρ. φέτα, προαιρετικά
- 3 κουτ. σούπας. ε.π. ελαιόλαδο
- αλάτι
Μερίδες: 4
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζουμε τις πιπεριές, ολόκληρες, σε στενό σκεύος, τις ραντίζουμε με λίγο από το ελαιόλαδο, τις αλατίζουμε και τις ψήνουμε στον φούρνο ή στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Αφαιρούμε φλούδα και σπόρια. Σε ξύλινη επιφάνεια κοπής κόβουμε σε μέτριες λωρίδες τις πιπεριές και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το σκόρδο, ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το ξίδι, μπούκοβο, αλάτι και ανακατεύουμε. Αν έχουμε χρόνο, αφήνουμε τη πιπεροσαλάτα να μαριναριστεί και να δέσουν τα αρώματα.
Βήμα 3
Μεταφέρουμε την πιπεροσαλάτα σε πιατέλα, προσθέτουμε τις ελιές, τον μαϊντανό, τη φέτα, λίγο ελαιόλαδο και τη σερβίρουμε ζεστή ή δροσερή.