Τα γεμιστά λαχανικά είναι από τα πιάτα που αγαπά πολύ και το ελληνικό τραπέζι. Γεμίζουμε τις πιπεριές με πλιγούρι και κιμά και τις ψήνουμε στο φούρνο.
Υλικά
- 12 πιπεριές κέρατα, μεγάλες
- 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1½ φλιτζάνι πλιγούρι
- 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι κρασί λευκό
- 1 φλιτζάνι λαδοτύρι ή κεφαλογραβιέρα, τριμμένα
- 1 φλιτζάνι ντομάτες αποφλοιωμένες, ψιλοκομμένες
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μέτρια κατσαρόλα βάζετε τρία φλιτζάνια νερό να πάρουν βράση και προσθέτετε το πλιγούρι. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το πλιγούρι να φουσκώσει.Βήμα 2
Κόβετε τα κοτσάνια από τις πιπεριές έτσι ώστε να είναι σαν καπάκια και αφαιρείτε προσεκτικά τους σπόρους από το εσωτερικό τους.Βήμα 3
Στο μισό από το λάδι σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί και προσθέτετε τον κιμά. Ανακατεύετε για να σπάσει ο κιμάς και να ασπρίσει. Τον σβήνετε με κρασί και προσθέτετε το μαϊντανό, το δυόσμο, αλάτι, και πιπέρι.Βήμα 4
Στραγγίζετε το πλιγούρι αν έχει μείνει νερό και το προσθέτετε στον κιμά. Τα σοτάρετε όλα μαζί για 3 λεπτά. Αφήνετε το μίγμα λίγο να κρυώσει και προσθέτετε το τυρί. Ανακατεύετε καλά.Βήμα 5
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Γεμίζετε τις πιπεριές και τις κλείνετε με τα καπάκια τους. Τις τοποθετείτε σε ταψί και σκορπάτε από πάνω τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Τις περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και τις ψήνετε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν χρώμα.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή