Αναμφίβολα ένα βαρύ πιάτο με ανυπέρβλητη όμως νοστιμιά!
Υλικά
- 4 πέστροφες
- μερικά κλαδάκια ρίγανης φρέσκιας
- μερικά κλαδάκια δυόσμου ή μάραθου
- 150γρ. φιλέ αμυγδάλου
- αλεύρι για το τηγάνισμα
- βούτυρο φρέσκο για το τηγάνισμα
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε τις πέστροφες, τις αλατοπιπερώνετε μέσα έξω και γεμίζετε τις κοιλίτσες τους με κλαδάκια μυρωδικών (ρίγανη, δυόσμο, μάραθο).Βήμα 2
Περνάτε τις πέστροφες από το αλεύρι και τινάζετε να φύγει το περιττό. Βάζετε μπόλικο βούτυρο σε ένα τηγάνι να κάψει και τότε ρίχνετε τις πέστροφες στο καυτό βούτυρο και τις τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να κάνουν μια τραγανή κρούστα. Μάλλον θα χρειαστεί να τις τηγανίσετε σε δύο ή περισσότερες δόσεις.Βήμα 3
Βγάζετε τις πέστροφες προσεκτικά σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το περιττό βούτυρο και τηγανίζετε την αμυγδαλόψιχα στο βούτυρο μέχρι να ροδοκοκκινίσει.Βήμα 4
Βάζετε τις τηγανισμένες πέστροφες σε πιάτα, από πάνω μοιράζετε τα αμύγδαλα και σερβίρετε αμέσως.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Τina Webb