Η πέστροφα, είναι ένα ξεχωριστό νόστιμο ψάρι που αγαπάει τα μυρωδικά και το ψήσιμο στον φούρνο.
Υλικά
- 4 πέστροφες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 φέτες από μπαγιάτικο ψωμί, την ψίχα
- 2 κλωναράκια μαϊντανό
- 20ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- θυμάρι ξερό
- ρίγανη ξερή
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια για το σερβίρισμα
- χυμό λεμονιού για το σερβίρισμα
- αλάτι χοντρό, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 500γρ. σέσκουλα καθαρισμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2-3 κλωναράκια άνηθο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
- χυμό από 1 λεμόνι για το σερβίρισμα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για την πέστροφα
Για τα σέσκουλα
Tips
- Αντί για ψωμί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παξιμάδι τριμμένο στο multi.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175οC, στις αντιστάσεις. Ξεπλένετε καλά τις πέστροφες.
Βήμα 2
Στο μούλτι αλέθετε το σκόρδο, το ψωμί και τον μαϊντανό και γεμίζετε με το μίγμα τις κοιλιές των ψαριών. Τις ραντίζετε με ελαιόλαδο και τις πασπαλίζετε με ρίγανη, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 3
Τυλίγετε κάθε πέστροφα σε λαδόκολλα, τις ακουμπάτε σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 35 λεπτά. Ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο χρόνο, ανάλογα με το μέγεθος του ψαριού.
Βήμα 4
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τα σέσκουλα: Πλένετε και ψιλοκόβετε τα σέσκουλα. Ψιλοκόβετε το σκόρδο, τον άνηθο και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε όλα τα ψιλοκομμένα υλικά μαζί με μισό φλιτζάνι νερό. Αλατοπιπερώνετε και βράζετε σε δυνατή φωτιά για μερικά λεπτά.
Βήμα 5
Σερβίρετε τα αχνιστά σέσκουλα με λεμόνι και ελαιόλαδο, ενώ τις πέστροφες με ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια και λεμόνι.
Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook