pennes-me-kotopoulo
clock icon
40'

Πέννες με κοτόπουλο, μανιτάρια και κρέμα

Υλικά

  • 700γρ. φιλέτο κοτόπουλο από μπούτι
  • 1 πακέτο πέννες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 500γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρασοπότηρο κρασί λευκό
  • 200γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100γρ. τυρί κρέμα
  • 100γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Αυτή η μακαρονάδα ετοιμάζεται στο πι και φι και θα σας κερδίσει με την πλούσια γεύση της.

Βράζετε τις πέννες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.

Στο μεταξύ, αλατοπιπερώνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το βάζετε να κάψει στη φωτιά. Τοποθετείτε τα φιλετάκια κοτόπουλου και ραντίζετε με το ελαιόλαδο. Ρίχνετε τη 1 σκελίδα σκόρδου και ψήνετε τα φιλετάκια από όλες τις πλευρές.

Παράλληλα, σε δεύτερο τηγάνι σοτάρετε τα μανιτάρια με το υπόλοιπο σκόρδο και το βούτυρο. Αλατοπιπερώνετε.

Όταν ροδίσουν τα φιλετάκια σβήνετε με το κρασί και σκεπάζετε με καπάκι. Μετά από 5 λεπτά ξεσκεπάζετε και προσθέτετε τα μανιτάρια, την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το φαγητό να πάρει μια βράση.

Τέλος στραγγίζετε τις πέννες και τις ρίχνετε στο τηγάνι με το κοτόπουλο και τα μανιτάρια μαζί με λίγο από το νερό που έβρασαν. Προσθέτετε το μαϊντανό, το μισό τριμμένο τυρί και ανακατεύετε. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με επιπλέον τριμμένο τυρί.

Φωτογραφία: Στέλιος Κρεβατόπουλος

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τις πέννες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.

Βήμα 2

Στο μεταξύ, αλατοπιπερώνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το βάζετε να κάψει στη φωτιά. Τοποθετείτε τα φιλετάκια κοτόπουλου και ραντίζετε με το ελαιόλαδο. Ρίχνετε τη 1 σκελίδα σκόρδου και ψήνετε τα φιλετάκια από όλες τις πλευρές.

Βήμα 3

Παράλληλα, σε δεύτερο τηγάνι σοτάρετε τα μανιτάρια με το υπόλοιπο σκόρδο και το βούτυρο. Αλατοπιπερώνετε.

Βήμα 4

Όταν ροδίσουν τα φιλετάκια σβήνετε με το κρασί και σκεπάζετε με καπάκι. Μετά από 5 λεπτά ξεσκεπάζετε και προσθέτετε τα μανιτάρια, την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το φαγητό να πάρει μια βράση.

Βήμα 5

Τέλος στραγγίζετε τις πέννες και τις ρίχνετε στο τηγάνι με το κοτόπουλο και τα μανιτάρια μαζί με λίγο από το νερό που έβρασαν. Προσθέτετε το μαϊντανό, το μισό τριμμένο τυρί και ανακατεύετε. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με επιπλέον τριμμένο τυρί.

Φωτογραφία: Στέλιος Κρεβατόπουλος