Τα ζυμαρικά φούρνου είναι μία εύκολη και νόστιμη επιλογή για το καθημερινό τραπέζι. Εδώ, οι πέννες συνδυάζονται με κοτόπουλο.
Υλικά
- 700γρ. στήθος κοτόπουλου ψημένο, σε κύβους
- 150γρ. πέννες μίνι (μικρές) βρασμένες, λαδωμένες με 1 κουτ. σούπας
- 75γρ. βούτυρο
- 50γρ. αλεύρι
- 800ml ζωμό κότας
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 φύλλο δάφνης
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 300ml κρέμα γάλακτος
- 50γρ. αμύγδαλα φιλέ
- ελαιόλαδο
- 150γρ. γραβιέρα Άργους
- 100γρ. παρμεζάνα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το βούτυρο και προσθέτετε το αλεύρι. Μαγειρεύετε για 2-3 λεπτά και προσθέτετε τον ζωμό.Βήμα 2
Φέρνετε τη σάλτσα σε βρασμό και προσθέτετε το μοσχοκάρυδο και τη δάφνη. Βράζετε για 5-6 λεπτά ακόμη. Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέτετε την κρέμα και το ξύσμα λεμόνι. Πετάτε το φύλλο δάφνης.Βήμα 3
Αναμιγνύετε τη σάλτσα με το κοτόπουλο και τις πέννες και αλατοπιπερώνετε ανάλογα. Τοποθετείτε το μίγμα σε ένα ταψί και από πάνω πασπαλίζετε με τη γραβιέρα και τη παρμεζάνα.Βήμα 4
Ψήνετε στο φούρνο, στους 180οC για 25-30 λεπτά. Αφήνετε το φαγητό 5 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς πριν σερβίρετε.Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη - Food Styling: Αντωνία Κατή