Είναι τόσο νόστιμοι, που δεν χρειάζεται να περιμένετε την εποχή της νηστείας για να τους απολαύσετε. Οι πατατοκεφτέδες είναι μια διαχρονική γευστική αξία.
Υλικά
- 1 συσκευασία νιφάδες πατάτας για πουρέ (1 φάκελος)
- 80γρ. ταραμά
- 2 φλιτζάνια νερό χλιαρό
- 1 μικρό κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο απαλό για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Σοτάρετε το κρεμμύδι στις 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο μέχρι να ξανθύνει ελαφρά.Βήμα 2
Διαλύετε τον ταραμά στο χλιαρό νερό και προσθέτετε τις νιφάδες, το κρεμμύδι, λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές.Βήμα 3
Πλάθετε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια χωρίς να τα αλευρώσετε.Βήμα 4
Βάζετε αρκετό λάδι να κάψει σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε λίγα λίγα τα κεφτεδάκια μαζί. Αν βάλετε πολλά, θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και θα διαλυθούν τα κεφτεδάκια.Βήμα 5
Βγάζετε τα κεφτεδάκια με τρυπητή κουτάλα και τα βάζετε σε χαρτί κουζίνας, να απορροφηθεί το περιττό λάδι. Τα σερβίρετε ζεστά, μαζί με άλλα ζεστά νηστίσιμα μεζεδάκια.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb