Μια πολύχρωμη, γευστική και χορταστική πατατοσαλάτα που τρώγεται χλιαρή ή και κρύα.
Υλικά
- 500γρ. πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- 80γρ. πιπεριές κόκκινες, ψητές (χωρίς σπόρους και φλούδες)
- 80γρ. πιπεριές κίτρινες, ψητές (χωρίς σπόρους και φλούδες)
- 100γρ. ντομάτες λιαστές
- 50γρ. ελιές Καλαμών (χωρίς κουκούτσι)
- 50γρ. κρεμμύδι φρέσκο, κομμένο σε διαγώνιες φέτες
- 1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
- 80ml βινεγκρέτ λεμονιού
- 100ml λεμόνι (το χυμό)
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 300ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1/2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
Για τη σαλάτα
Για τη βινεγκρέτ λεμονιού
Για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, τις σουρώνετε και τις αλατίζετε ενώ είναι ακόμα ζεστές.Βήμα 2
Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ: Τοποθετείτε όλα τα υλικά στον κάδο του μπλέντερ εκτός από το ελαιόλαδο. Με το μπλέντερ σε λειτουργία προσθέτετε σιγά σιγά το ελαιόλαδο, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.Βήμα 3
Μόλις κρυώσουν λίγο οι πατάτες τις αναμιγνύετε με όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας. Περιχύνετε με τη βινεγκρέτ και σερβίρετε τη σαλάτα αμέσως.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Elena Jeffrey