Μια νόστιμη πίτα, ιδανική για την περίοδο της Σαρακοστής.

Υλικά
- 500γρ. Καρδίς ζύμη κουρού
- 2 πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 2 κιλά πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
- 5-6 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 4-5 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- 200γρ. αλεύρι
- 1½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΠΓΕ Χανιά Κρήτης Νώμα
- αρκετό αλάτι, πιπέρι
Tips
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα πράσα με φρέσκα κρεμμυδάκια και να προσθέσετε άλλα αρωματικά όπως δυόσμο, φρέσκο κόλιανδρο ή ακόμα καυκαλήθρες και μυρώνια.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε τη γέμιση. Αλατίζετε καλά τα πράσα και τα στύβετε να φύγουν τα πολλά υγρά. Τα ανακατεύετε με τις πατάτες και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε το μαϊντανό, τον άνηθο, το αλεύρι και μισό φλιτζάνι από το ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε καλά.
Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Στρώνετε τα μισά φύλλα σε λαδωμένο ταψί.
Βήμα 3
Ρίχνετε τη γέμιση από πάνω και τη στρώνετε ομοιόμορφα. Σκεπάζετε τη γέμιση με τα υπόλοιπα φύλλα.
Βήμα 4
Περιχύνετε την επιφάνεια της πίτας με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και την χαράζετε σε κομμάτια. Την ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου.