XENAKIS dip kokinis piperias_mikri
clock icon
30'

Πάστα ψητής πιπεριάς με ταχίνι και πετιμέζι

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
  • 60 γρ. ταχίνι
  • 50 γρ. αμύγδαλα ωμά χωρίς φλούδα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 20 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 60 γρ. πετιμέζι
  • αλάτι

Αυτό το ντιπ ψητής πιπεριάς Φλωρίνης θα το λατρέψετε γιατί και ετοιμάζεται πανεύκολα και έχει τη γλύκα του πετιμεζιού στα συστατικά του…

Καθαρίζουμε τις πιπεριές από το κοτσάνι και τα σπόρια και τις ψήνουμε στον φούρνο στους 200°C στον αέρα μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα αφαιρούμε με ένα μαχαίρι τις φλούδες τους ξύνοντας ελαφρά.

Στη συνέχεια βάζουμε τις πιπεριές, το ταχίνι, τα αμύγδαλα, το σκόρδο, το ξίδι, το κύμινο, το πετιμέζι και λίγο αλάτι στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια πηχτή πάστα.

Διορθώνουμε τη γεύση προσθέτοντας λίγο επιπλέον αλάτι αν χρειαστεί και σερβίρουμε.

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος - Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τις πιπεριές από το κοτσάνι και τα σπόρια και τις ψήνουμε στον φούρνο στους 200°C στον αέρα μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα αφαιρούμε με ένα μαχαίρι τις φλούδες τους ξύνοντας ελαφρά.

Βήμα 2

Στη συνέχεια βάζουμε τις πιπεριές, το ταχίνι, τα αμύγδαλα, το σκόρδο, το ξίδι, το κύμινο, το πετιμέζι και λίγο αλάτι στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια πηχτή πάστα.

Βήμα 3

Διορθώνουμε τη γεύση προσθέτοντας λίγο επιπλέον αλάτι αν χρειαστεί και σερβίρουμε.

Βήμα 4

Styling: Κατερίνα Λυκουρέση, Τζαννής Σιφναίος - Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες: Studio LM