Ένα νόστιμο επιδόρπιο της γαλλικής ζαχαροπλαστικής είναι το Paris Brest, το οποίο φτιάχνετε εύκολα με προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

Υλικά
- 180 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 20 γρ. μέλι
- 5 γρ. αλάτι
- 140 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 150 ml γάλα
- 250 γρ. αυγά
- λίγα φιστίκια Αιγίνης
- 300 γρ. φιστίκι Αιγίνης
- 5 γρ. ανθό αλατιού
- 3 φακέλους (117 γρ.) Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
- 1200 ml γάλα
- 150 γρ. πάστα φιστίκι
Μερίδες: 10
Για τη ζύμη choux
Για την πάστα
Για τη κρέμα βανίλια - φιστίκι
Διαδικασία
Βήμα 1
Τοποθετούμε στην κατσαρόλα το γάλα, το μέλι, το αλάτι και το βούτυρο. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά. Όταν βράσει το μείγμα αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα πολύ γρήγορα έως ότου δημιουργηθεί ένα ζυμάρι. Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και ανακατεύουμε για 2' με μια ξύλινη κουτάλα να ψηθεί η ζύμη. Τοποθετούμε αμέσως τη ζύμη στο μίξερ και χτυπάμε με το φτερό για 5'. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αυγό, ξύνοντας καλά τα τοιχώματα του μπολ μας με μια μαρίζ.
Βήμα 2
Η ζύμη είναι έτοιμη όταν ενσωματωθεί όλο το αυγό στο ζυμάρι. Γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με το ζυμάρι μας και κόβουμε στρογγυλά paris brest (σαν μικρά ντόνατ) σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ψιλοκόβουμε λίγα φιστίκια Αιγίνης και τα πασπαλίζουμε πάνω από τα paris brest. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C στις αντιστάσεις χωρίς αέρα για περίπου 50' (προσοχή, δεν ανοίγουμε τον φούρνο). Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 1 ώρα.
Βήμα 3
Πάστα φιστίκι: Απλώνουμε τα φιστίκια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 C σε αντιστάσεις χωρίς αέρα για 15'. Βγάζουμε τα φιστίκια από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 1 ώρα. Έπειτα, προσθέτουμε τα καβουρδισμένα φιστίκια στο μπλέντερ και χτυπάμε έως ότου αποκτήσουμε μια λεία πάστα. Τέλος, προσθέτουμε τον ανθό αλατιού και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Βήμα 4
Κρέμα βανίλια - φιστίκι: Χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά το περιεχόμενο του φακέλου Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ. Για κάθε φάκελο χρειαζόμαστε 400ml κρύο γάλα. Έπειτα, προσθέτουμε την πάστα φιστίκι και ανακατεύουμε.
Βήμα 5
Σύνθεση: Κόβουμε στη μέση τα paris brest. Προσθέτουμε στη βάση λίγη πάστα φιστίκι και σπασμένα καβουρδισμένα φιστίκια. Κατόπιν γεμίζουμε με την κρέμα. Καλύπτουμε από πάνω με το δεύτερο κομμάτι των paris brest και γαρνίρουμε κυκλικά από πάνω με λίγη πάστα φιστίκι και μερικά ολόκληρα καβουρδισμένα φιστίκια.