Ένα υπέροχο πιάτο με πολύ νόστιμη γεύση και υπέροχα αρώματα. Θα του δώσετε το χρόνο του να ψηθεί στο φούρνο και θα γίνεται πραγματικά λουκούμι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, προσθέτετε τα λαχανικά και τα σοτάρετε.
Βάζετε και την πανσέτα με τα φύλλα δάφνης, το γλυκάνισο και το μαραθόσπορο και τη ροδίζετε από τις δύο πλευρές.
Μεταφέρετε την πανσέτα με τα λαχανικά σε ένα ταψί, ρίχνετε μέσα το νερό και το κρασί, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και βάζετε το ταψί στο φούρνο. Ψήνετε για 2 ώρες σκεπασμένο και μετά αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 1 ώρα ακόμη.
Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και κόβετε την πανσέτα σε μερίδες. Αφαιρείτε τη δάφνη από το ταψί, ρίχνετε τα ζουμάκια και τα λαχανικά στο μούλτι και χτυπάτε μέχρι να έχετε μια ομοιογενή σάλτσα.
Ζεσταίνετε ελαφρά τις πίτες σε αντικολλητικό τηγάνι ή στο φούρνο, τις μεταφέρετε σε πιάτα και σερβίρετε πάνω την πανσέτα περιχύνοντας με τη σάλτσα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, προσθέτετε τα λαχανικά και τα σοτάρετε.
Βήμα 2
Βάζετε και την πανσέτα με τα φύλλα δάφνης, το γλυκάνισο και το μαραθόσπορο και τη ροδίζετε από τις δύο πλευρές.
Βήμα 3
Μεταφέρετε την πανσέτα με τα λαχανικά σε ένα ταψί, ρίχνετε μέσα το νερό και το κρασί, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και βάζετε το ταψί στο φούρνο. Ψήνετε για 2 ώρες σκεπασμένο και μετά αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 1 ώρα ακόμη.
Βήμα 4
Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και κόβετε την πανσέτα σε μερίδες. Αφαιρείτε τη δάφνη από το ταψί, ρίχνετε τα ζουμάκια και τα λαχανικά στο μούλτι και χτυπάτε μέχρι να έχετε μια ομοιογενή σάλτσα.
Βήμα 5
Ζεσταίνετε ελαφρά τις πίτες σε αντικολλητικό τηγάνι ή στο φούρνο, τις μεταφέρετε σε πιάτα και σερβίρετε πάνω την πανσέτα περιχύνοντας με τη σάλτσα.