Πεντανόστιμα και λαχταριστά, αυτά τα πουγκάκια είναι εξαιρετικά ως σνακ, αλλά και ως ορεκτικό στο κυριακάτικο τραπέζι.
Κόβετε τις μελιτζάνες σε λεπτές ροδέλες, τα κολοκυθάκια σε λωρίδες και τις πράσινες πιπεριές κάθετα, στα τέσσερα. Τα αλείφετε με λάδι, τα αλατίζετε και τα ψήνετε στο μαντέμι ή σε αντικολλητικό τηγάνι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Μοιράζετε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πράσινες πιπεριές σε σειρές πάνω από τα κομμάτια σφολιάτας, παρεμβάλλοντας ανάμεσά τους κομματάκια ψημένης κόκκινης πιπεριάς και τριμμένη φέτα. Τελειώνετε με τις ελιές και τη σάλτσα ντομάτας.
Τυλίγετε τα λαχανικά στη σφολιάτα και, για να κολλήσουν οι άκρες μεταξύ τους, τις αλείφετε με νερό. Στρίβετε τις ανοιχτές άκρες του ρολού δεξιά και αριστερά σαν καραμέλα.
Τοποθετείτε τα πακέτα «καραμέλες» σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, τα αλείφετε με γάλα ή αβγό και πασπαλίζετε με σουσάμι. Ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κάτη
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε τις μελιτζάνες σε λεπτές ροδέλες, τα κολοκυθάκια σε λωρίδες και τις πράσινες πιπεριές κάθετα, στα τέσσερα. Τα αλείφετε με λάδι, τα αλατίζετε και τα ψήνετε στο μαντέμι ή σε αντικολλητικό τηγάνι.
Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Μοιράζετε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πράσινες πιπεριές σε σειρές πάνω από τα κομμάτια σφολιάτας, παρεμβάλλοντας ανάμεσά τους κομματάκια ψημένης κόκκινης πιπεριάς και τριμμένη φέτα. Τελειώνετε με τις ελιές και τη σάλτσα ντομάτας.
Βήμα 3
Τυλίγετε τα λαχανικά στη σφολιάτα και, για να κολλήσουν οι άκρες μεταξύ τους, τις αλείφετε με νερό. Στρίβετε τις ανοιχτές άκρες του ρολού δεξιά και αριστερά σαν καραμέλα.
Βήμα 4
Τοποθετείτε τα πακέτα «καραμέλες» σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, τα αλείφετε με γάλα ή αβγό και πασπαλίζετε με σουσάμι. Ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα.
Βήμα 5
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κάτη