Τα ζουμερά κεράσια του καλοκαιριού, πρώτα ψήνονται και έπειτα γίνονται παγωτό και σερβίρονται σε ξυλάκι, ξετρελαίνοντας μικρούς και μεγάλους.
Υλικά
- 500 γρ. κεράσια
- 30 γρ. ζάχαρη καστανή
- 500 γρ. γιαούρτι πλήρες
- 250 ml γάλα πλήρες
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
Μερίδες:12
Tips
- Στη θέση των κερασιών μπαίνουν κι άλλα φρούτα εποχής, που θα κόψουμε σε κομμάτια, θα πασπαλίσουμε με την καστανή ζάχαρη και θα ψήσουμε με τον ίδιο τρόπο όπως και τα κεράσια.
Διαδικασία
Βήμα 1
Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα κεράσια και τα τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι. Πασπαλίζουμε την καστανή ζάχαρη από πάνω. Ψήνουμε στους 180ο C στις αντιστάσεις ώσπου να μαλακώσουν πολύ. Βγάζουμε τα κεράσια από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ χτυπάμε το γιαούρτι, το γάλα και την άχνη με έναν αναδευτήρα ώσπου να έχουμε ένα λείο μείγμα. Γεμίζουμε τις φόρμες μας εναλλάξ με κουταλιές από το μείγμα γιαουρτιού και από τα κεράσια.
Βήμα 3
Τοποθετούμε ξυλάκια και καταψύχουμε για 8 ώρες ή αφήνουμε όλο το βράδυ. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Συνταγή: Madame Gâteaux—Styling: Κατερίνα Λυκουρέση — Φωτογραφία: Studio LM