Οι πατάτες με πάπρικα και καταγωγή από την Ουγγαρία θα σας θυμίσουν αρκετά τις δικές μας πατάτες γιαχνί. Η συνταγή διαφέρει στα μπαχαρικά, αλλά και στην προσθήκη πίκλας. Το φαγητό αυτό συχνά εμπλουτίζεται με ουγγρικό λουκάνικο, αλλά και η χορτοφαγική της εκδοχή είναι πεντανόστιμη!
50'
Ουγγρικές πατάτες paprikas krumpli με πάπρικα και κύμινο
Υλικά
- 30 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1.000 γρ. πατάτες baby, καθαρισμένες
- ¼ κουτ. σούπας γλυκιά πάπρικα
- 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε μέτρια κυβάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 3 αγγουράκια πίκλες, ψιλοκομμένες
- 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
- ¼ κουτ. γλυκού κύμινο
- 200 ml ζεστό ζωμό λαχανικών
- αλάτι, μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό
Για το σερβίρισμα
Tips
- Tip Αντί για τριμμένο κύμινο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρους σπόρους.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πατάτες. Χαμηλώνουμε εντελώς τη θερμοκρασία ώστε να μην καεί η πάπρικα, την προσθέτουμε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα σκόρδα, τις πίκλες, την ντομάτα, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι, τον ζωμό και 500 ml νερό.Βήμα 2
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα, κατόπιν αποσύρουμε. Σερβίρουμε τις πατάτες με ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγη πάπρικα.Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη