Patates Ouggaria small
clock icon
50'

Ουγγρικές πατάτες paprikas krumpli με πάπρικα και κύμινο

Υλικά

  • 30 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1.000 γρ. πατάτες baby, καθαρισμένες
  • ¼ κουτ. σούπας γλυκιά πάπρικα
  • 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε μέτρια κυβάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 αγγουράκια πίκλες, ψιλοκομμένες
  • 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • ¼ κουτ. γλυκού κύμινο
  • 200 ml ζεστό ζωμό λαχανικών
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • Για το σερβίρισμα

  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό

Tips

  • Tip Αντί για τριμμένο κύμινο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρους σπόρους.

Οι πατάτες με πάπρικα και καταγωγή από την Ουγγαρία θα σας θυμίσουν αρκετά τις δικές μας πατάτες γιαχνί. Η συνταγή διαφέρει στα μπαχαρικά, αλλά και στην προσθήκη πίκλας. Το φαγητό αυτό συχνά εμπλουτίζεται με ουγγρικό λουκάνικο, αλλά και η χορτοφαγική της εκδοχή είναι πεντανόστιμη!

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πατάτες. Χαμηλώνουμε εντελώς τη θερμοκρασία ώστε να μην καεί η πάπρικα, την προσθέτουμε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα σκόρδα, τις πίκλες, την ντομάτα, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι, τον ζωμό και 500 ml νερό.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα, κατόπιν αποσύρουμε. Σερβίρουμε τις πατάτες με ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγη πάπρικα.
Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τις πατάτες. Χαμηλώνουμε εντελώς τη θερμοκρασία ώστε να μην καεί η πάπρικα, την προσθέτουμε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα σκόρδα, τις πίκλες, την ντομάτα, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι, τον ζωμό και 500 ml νερό.

Βήμα 2

Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα, κατόπιν αποσύρουμε. Σερβίρουμε τις πατάτες με ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγη πάπρικα.

Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη