Τα ρωσικά καρυδάκια, γνωστά και ως «ορέσκι» (oreshki), αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα με ρίζες στην κουλτούρα των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης

Υλικά
- 200 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 1 αυγό μεσαίο
- 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 300–320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα, βρασμένο για 2–2,5 ώρες (ή έτοιμο dulce de leche) Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένα καρύδια ή φουντούκια
30 «καρυδάκια»
Για τη γέμιση
Tips
- Εναλλακτικά μπορείτε να τα γεμίσετε με πραλίνα φουντουκιού
- «ορεσνίτσα» (oreshnitsa) θα βρείτε σε καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής
Διαδικασία
Βήμα 1
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε το αυγό και ενσωματώνουμε. Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι, ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μαλακή ζύμη.
Βήμα 2
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα ψήνουμε στην ειδική μεταλλική φόρμα (oreshnitsa) για 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Βήμα 3
Μόλιε κρυώσουν, γεμίζουμε τα «μισά» με την καραμέλα και τα ενώνουμε ανά δύο, δημιουργώντας τα χαρακτηριστικά καρυδάκια.