Πόσες φορές δεν έχουμε συγκεντρώσει τα υλικά για ένα κέικ ή μια άλλη παρασκευή και συνειδητοποιούμε τελευταία στιγμή πως δεν έχουμε ξεπαγώσει εγκαίρως το βούτυρο; Μην ανησυχείτε πως πρέπει να αναβάλετε την παρασκευή σας. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά κόλπα που μπορούμε να εφαρμόσουμε ακόμη και την τελευταία στιγμή και να μαλακώσουμε το βούτυρο χωρίς να χρειαστεί να το λιώσουμε. Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι αυτά.

Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κυβάκια

Όταν το βούτυρο είναι κομμένο σε μικρότερα κομμάτια μαλακώνει πιο γρήγορα από ολόκληρο το πακέτο, ιδίως αν το αφήσουμε κοντά σε αναμμένο μάτι της κουζίνας. Αν πάλι το βούτυρο είναι τελείως παγωμένο ένας γρήγορος τρόπος να το ξεπαγώσουμε είναι να το τρίψουμε στις μεγάλες τρύπες ενός τρίφτη.

Σφυροκοπούμε το βούτυρο

Τοποθετούμε το βούτυρο σε μια σακούλα τροφίμων με φερμουάρ και χρησιμοποιώντας έναν πλάστη ή το ειδικό σφυρί για το κρέας κάνουμε το βούτυρο πιο επίπεδο. Μετά από μερικά λεπτά επάνω στον πάγκο το βούτυρο θα έχει την επιθυμητή θερμοκρασία περιβάλλοντος. Μην το παρακάνετε στο χτύπημα, αντίθετα 3-4 γρήγορα χτυπήματα είναι ότι χρειάζεστε για να πάρει το βούτυρο πιο επίπεδο σχήμα.

Βάζουμε το βούτυρο σε μπαιν μαρί

Αν πραγματικά βιάζεστε πολύ, τότε ρίξτε μερικά φλιτζάνια πολύ καυτό νερό σε ένα μπαιν μαρί ή κατσαρολάκι με μεταλλικό μπολ που στερεώνεται μέσα του. Βάλτε το βούτυρο μέσα στο μπαιν μαρί ή το μεταλλικό μπολ και αφήστε το να μαλακώσει. Μόνο έχετε το νου σας να μην αρχίσει να λιώνει το βούτυρο.