Εμπλουτίζουμε την ομελέτα με ανοιξιάτικα λαχανικά, όπως αγκινάρες και αρακά, και φτιάχνουμε ένα απίστευτα χορταστικό και υγιεινό φαγητό.
Υλικά
- 5 αγκινάρες φρέσκες
- 1 λεμόνι
- 7 αυγά
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ¾ φλιτζανιού αρακά κατεψυγμένο, αποψυγμένο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 150γρ. μανούρι ή μυζήθρα σπασμένη
- 1 μικρό ματσάκι άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό με το χυμό του λεμονιού και τις λεμονόκουπες για 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε σε λωρίδες.
Βήμα 2
Σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι με τις αγκινάρες για 1 λεπτό περίπου.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τον αρακά, το σκόρδο και τα αυγά χτυπημένα καλά. Ρίχνουμε και το τυρί και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε
Βήμα 4
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και ψήνουμε την ομελέτα μέχρι να ανασηκώνεται με ξύλινη σπάτουλα. Στη συνέχεια τη σκεπάζουμε με καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε να στερεοποιηθεί.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb