Τα ντολμαδάκια γιαλαντζί είναι η γεύση της Σαρακοστής και με την αρωματική σάλτσα ούζου με σταφίδες θα απογειωθούν πραγματικά.
Υλικά
- 4 κονσέρβες ντολμαδάκια γιαλαντζί
- Για τη σάλτσα ντομάτας:
- 500 γρ. σάλτσα ντομάτας από τριμμένες ντομάτες
- 1 κουτ. σούπας τοματοπελτέ
- 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 50 ml ούζο
- 40 ml ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας μαύρες σταφίδες
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι
- Για το σερβίρισμα:
- κουκουνάρι, καβουρδισμένο
- 1 κουτ. σούπας άνηθο
Tips
- Στη σάλτσα ντομάτας μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο κύμινο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε ελάχιστα. Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, αλάτι και πιπέρι
συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 1’.
Βήμα 2
Τέλος προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε τα ντολμαδάκια με τη σάλτσα, το κουκουνάρι και τον άνηθο.