Dolmadakia me saltsa ouzou
clock icon
30'

Ντολμαδάκια με εύκολη σάλτσα ντομάτας και ούζου

Υλικά

  • 4 κονσέρβες ντολμαδάκια γιαλαντζί
  • Για τη σάλτσα ντομάτας:
  • 500 γρ. σάλτσα ντομάτας από τριμμένες ντομάτες
  • 1 κουτ. σούπας τοματοπελτέ
  • 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 50 ml ούζο
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας μαύρες σταφίδες
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • Για το σερβίρισμα:
  • κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • 1 κουτ. σούπας άνηθο

Tips

  • Στη σάλτσα ντομάτας μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο κύμινο.

Τα ντολμαδάκια γιαλαντζί είναι η γεύση της Σαρακοστής και με την  αρωματική σάλτσα ούζου με σταφίδες θα απογειωθούν πραγματικά.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε ελάχιστα. Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, αλάτι και πιπέρι
συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 1’.

Τέλος προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε τα ντολμαδάκια με τη σάλτσα, το κουκουνάρι και τον άνηθο.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε ελάχιστα. Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, αλάτι και πιπέρι
συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 1’.

Βήμα 2

Τέλος προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε τα ντολμαδάκια με τη σάλτσα, το κουκουνάρι και τον άνηθο.