Ο σεφ Δημήτρης Τζιοβάρας μας προτείνει μια διαφορετική μαγειρίτσα με βασικό συστατικό τα μανιτάρια και πλήθος μυρωδικών της εποχής.
Υλικά
- Μερίδες: 4
- 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- ½ πράσο
- 1 καρότο
- 80 γρ. ρύζι γλασέ
- 200 γρ. μαρούλι
- ½ ματσάκι άνηθο
- ½ ματσάκι μυρώνια
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Ελαιόλαδο
- Ζωμός λαχανικών
- Αλάτι
- Πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες. Τεμαχίζουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μπρινουά. Κόβουμε το μαρούλι ζουλιέν. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τα μυρώνια.
Βήμα 2
Σε ένα σκεύος προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις ανεβάσει θερμοκρασία, ρίχνουμε τα μανιτάρια. Μόλις αρχίσουν να μαραίνονται, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο και το άσπρο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα και ρίχνουμε το ρύζι. Σκεπάζουμε με τον ζωμό λαχανικών, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 30΄.
Βήμα 3
Τοποθετούμε το μαρούλι και το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε τον βρασμό για 10΄. Προσθέτουμε τον άνηθο, τα μυρώνια και τον χυμό λεμονιού.
Βήμα 4
Στο πιάτο που θα σερβίρουμε μπορούμε να προσθέσουμε λίγο φρέσκο ελαιόλαδο για επιπλέον γεύση και γυαλάδα.