Αν και χρειάζονται μόλις 20΄ για να ετοιμαστούν, αποτελούν ιδανική επιλογή για τραπεζώματα. Τα νιόκι, δένουν καταπληκτικά με το σπανάκι και το ροκφόρ, που δίνουν στο φαγητό γήινη γεύση με νότες ξηρών καρπών.
Υλικά
Διαδικασία
Βήμα 1
Μαγειρεύουμε τα νιόκι σε μία μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό για 3΄-4΄. Τα αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα σε ένα σουρωτήρι και στη συνέχεια χρησιμοποιούμε το ίδιο νερό για να βράσουμε το σπανάκι για 5΄.
Βήμα 2
Στραγγίζουμε καλά σε ένα σουρωτήρι, ρίχνουμε το σπανάκι σε ένα μεγάλο τηγάνι και ανακατεύουμε με το τυρί και την κρέμα γάλακτος.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τα νιόκι, ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε όλα μας τα υλικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Ψήνουμε στο γκριλ σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Βήμα 4
Συνοδεύουμε ιδανικά με την πράσινη σαλάτα.