Τα μύδια εδώ συνοδεύονται από τη φέτα, δημιουργώντας ένα εξαιρετικά νόστιμο αποτέλεσμα. Ένα θαλασσινό πιάτο, που μπορεί να γίνει πρόταση και για ένα επίσημο τραπέζι.
Υλικά
- 4 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κιλό μύδια με κέλυφος ή 600 γρ. ψίχα
- 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
- 1 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
- 150 ml ζωμό κοτόπουλου φρέσκο ή ψυγείου
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
- 100 γρ. φέτα τριμμένη
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο ή φρέσκο θυμάρι
- αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Tips
- Το ψωμί μπορείτε να το τρίψετε με μία κομμένη σκελίδα σκόρδο για άρωμα, να το αλείψετε με λάδι και μετά να το φρυγανίσετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά ρίχνετε το ελαιόλαδο με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και μόλις κάψει το λάδι σοτάρετε για 1΄ μέχρι να γυαλίσουν, ανακατεύοντας διαρκώς με μια σπάτουλα.Βήμα 2
Προσθέτετε τα μύδια, ανακατεύετε καλά και σβήνετε με το κρασί . Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη φέτα και τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε ελαφρά, ανακατεύετε κλείνετε με το τηγάνι και αφήνετε για 5΄-6΄ να μαγειρευτούν.Βήμα 3
Ανοίγετε το καπάκι, ελέγχετε αν άνοιξαν όλα τα μύδια (όσα δεν άνοιξαν τα πετάτε ) και αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά. Προσθέτετε τη φέτα και τον μαϊντανό, ανακατεύετε απαλά και σερβίρετε αμέσως με φρυγανισμένο ψωμί.Φωτογραφία: studiom.com - Food Styling: Κ. Λυκουρέση