Το απόλυτο λαχανικό του καλοκαιριού γίνεται πρώτης τάξεως ορεκτικό για τσίπουρο και κρασί.
Στρώνετε το ταψί σας με χαρτί ψησίματος. Πλένετε καλά τις μελιτζάνες, αφαιρείτε το κοτσάνι, τις κόβετε σε χοντρές φέτες και τις αραδιάζετε στο ταψί. Με ένα πινελάκι τις αλείφετε με λάδι και από τις δυο πλευρές, τις αλατοπιπερώνετε και τις ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά στους 180οC.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα κομματάκια της ντομάτας με λίγο αλάτι, τον ψιλοκομμένο βασιλικό και λίγο ελαιόλαδο.
Βγάζετε τις μελιτζάνες από το φούρνο και μοιράζετε πάνω τους το μίγμα της
ντομάτας. Πασπαλίζετε με το τριμμένο κασέρι και τις ψήνετε για 20 λεπτά επιπλέον και μέχρι το κασέρι να λιώσει και να ροδίσει.
Σερβίρετε τις μελιτζάνες σε πιατέλα συνοδεύοντας με λευκό κρασί καλά κρυωμένο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Στρώνετε το ταψί σας με χαρτί ψησίματος. Πλένετε καλά τις μελιτζάνες, αφαιρείτε το κοτσάνι, τις κόβετε σε χοντρές φέτες και τις αραδιάζετε στο ταψί. Με ένα πινελάκι τις αλείφετε με λάδι και από τις δυο πλευρές, τις αλατοπιπερώνετε και τις ψήνετε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά στους 180οC.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα κομματάκια της ντομάτας με λίγο αλάτι, τον ψιλοκομμένο βασιλικό και λίγο ελαιόλαδο.
Βήμα 3
Βγάζετε τις μελιτζάνες από το φούρνο και μοιράζετε πάνω τους το μίγμα της
ντομάτας. Πασπαλίζετε με το τριμμένο κασέρι και τις ψήνετε για 20 λεπτά επιπλέον και μέχρι το κασέρι να λιώσει και να ροδίσει.
Βήμα 4
Σερβίρετε τις μελιτζάνες σε πιατέλα συνοδεύοντας με λευκό κρασί καλά κρυωμένο.