MLM 1 604Maikadis-anoigma
clock icon
30'

Μελιτζάνες με αυγά, σαλάμι Λευκάδος και σουμάκ

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 2 μελιτζάνες μέτριες, τσακώνικες
  • 1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού σουμάκ
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 2 ντομάτες μέτριες, τριμμένες
  • 4 αυγά
  • 100 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 8 πολύ λεπτές φέτες σαλάμι Λευκάδος
  • φυλλαράκια θυμάρι φρέσκο
  • αφρίνα αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εξαιρετικό ως συνοδευτικό για ούζο, τσίπουρο ή κρασί, ή ακόμα και ως συστατικό σε πιάτα με ντομάτα και αλμυρά τυριά, το Σαλάμι Λευκάδος απογειώνει αυτή την απόλυτα καλοκαιρινή συνταγή η οποία συνδυάζει τη γλύκα της μελιτζάνας με την νοστιμιά των τηγανιτών αυγών.

Πλένουμε τις μελιτζάνες, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κόβουμε σε μικρά καρέ 2x2 εκ. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε τα 80 ml ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 6΄-7΄ μέχρι να μαραθούν.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον πελτέ ντομάτας, το σκόρδο, το σουμάκ και την πάπρικα και μαγειρεύουμε για 2΄-3΄ ακόμη, ανακατεύοντας διαρκώς. Μόλις μαλακώσουν οι μελιτζάνες προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και μαγειρεύουμε για 4΄-5΄, ανακατεύοντας διαρκώς.

Τέλος, προσθέτουμε τα 4 αυγά στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 3΄-4΄ ακόμη. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι, ραντίζουμε με το  υπόλοιπο ελαιόλαδο, γαρνίρουμε με τις φέτες από το σαλάμι και σερβίρουμε.

Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφίες: STUDIO LM

 

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε τις μελιτζάνες, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κόβουμε σε μικρά καρέ 2x2 εκ. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε τα 80 ml ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 6΄-7΄ μέχρι να μαραθούν.

Βήμα 2

Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον πελτέ ντομάτας, το σκόρδο, το σουμάκ και την πάπρικα και μαγειρεύουμε για 2΄-3΄ ακόμη, ανακατεύοντας διαρκώς. Μόλις μαλακώσουν οι μελιτζάνες προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και μαγειρεύουμε για 4΄-5΄, ανακατεύοντας διαρκώς.

Βήμα 3

Τέλος, προσθέτουμε τα 4 αυγά στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 3΄-4΄ ακόμη. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και θυμάρι, ραντίζουμε με το  υπόλοιπο ελαιόλαδο, γαρνίρουμε με τις φέτες από το σαλάμι και σερβίρουμε.

Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφίες: STUDIO LM