Αυτή η σούπα είναι αυθεντικό κορεάτικο comfort food, συνηθισμένο στην καθημερινή κουζίνα. Αν δεν έχετε χρόνο για να φτιάξετε μόνοι σας dumplings μπορείτε να επιλέξετε τα έτοιμα. Η ουσία παραμένει αναλλοίωτη: μια απλή, ζεστή σούπα.

Υλικά
- 200 γρ. κιμάς χοιρινός ή μοσχαρίσιος (ή μισό-μισό)
- 1/2 φλ. λάχανο ψιλοκομμένο, ζεματισμένο και στραγγισμένο καλά
- 1/4 φλ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 κουτ. γλυκού σησαμέλαιο
- 1 κουτ. σούπας τόφου θρυμματισμένο (προαιρετικά, για πιο αυθεντικό γέμισμα)
- Αλάτι & πιπέρι
- 12–14 φύλλα για dumplings (mandu wrappers ή λεπτές ζύμες)
- 1 λίτρο ζωμός βοδινού ή κοτόπουλου
- 1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 κουτ. γλυκού σησαμέλαιο
- 1 αυγό χτυπημένο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι σε λεπτές φέτες
- Φύκια nori κομμένα σε λωρίδες για γαρνίρισμα
Μερίδες: 2
Για τα mandu (dumplings)
Για τη σούπα
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, το λάχανο, το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, το τόφου, τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα.
Βήμα 2
Γεμίζουμε τα mandu: Παίρνουμε ένα φύλλο ζύμης, βάζουμε 1 κ.γ. γέμιση στη μέση, βρέχουμε τις άκρες με λίγο νερό και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο ή πτυχωτό σχήμα. Πιέζουμε να σφραγίσει. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει η γέμιση.
Βήμα 3
Βράζουμε τα dumplings: Σε κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό βράζουμε τα mandu για 3–4΄ μέχρι να επιπλέουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα.
Βήμα 4
Φτιάχνουμε τη σούπα: Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε τον ζωμό, προσθέτουμε σόγια και σησαμέλαιο. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε μέσα τα βρασμένα dumplings.
Βήμα 5
Σιγά-σιγά ρίχνουμε το χτυπημένο αυγό ανακατεύοντας απαλά για να σχηματιστούν λεπτές κορδέλες (όπως στην egg drop soup).
Βήμα 6
Μοιράζουμε σε μπολ, γαρνίρουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και λωρίδες φύκι.