Μια συνταγή της Ελένης Πιτσιόρλα, η οποία αποτέλεσε μία από τις τρεις που διακρίθηκαν στην κατηγορία Εθνική Κουζίνα, του μεγάλου διαγωνισμού μαγειρικής Cook…Eat…Love…Share & Win, και υπόσχεται να δώσει μια έθνικ νότα στο καθημερινό τραπέζι.
Υλικά
- 600γρ. φιλέτο κοτόπουλο, σε λεπτές λωρίδες
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 100γρ. φέτα σκληρή ή χαλούμι, σε κυβάκια
- 2 κουτ. σούπας. μαύρη σταφίδα, μουσκεμένες σε νερό
- 1 κουτ. σούπας κύμινο (γεμάτη κουταλιά)
- 1½ κουταλάκι κόλιανδρο σε σκόνη
- χυμό από ½ λεμόνι
- 3 κουτ. σούπας λευκό ξίδι
- 1 κουταλάκι μέλι
- 1 φλιτζανάκι νερό ή λευκό κρασί
- 1 κοφτό κουταλάκι θυμάρι
- αλάτι, πιπέρι
- 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- χυμό από ½ λεμόνι
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
- ελαιόλαδο
- αλάτι
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
Tips
- Μπορείτε να συνοδεύσετε το κοτόπουλο με σαλάτα από ψιλοκομμένη ντομάτα, αγγούρι, κρεμμυδάκι και πίτες για σουβλάκι.