Με λίγα και απλά υλικά όπως το ανθότυρο, οι λαχανίδες και οι ελιές, ο Γιώργος Δημητρακόπουλος φτιάχνει ένα νοστιμότατο πιάτο ζυμαρικών.
Λιγκουίνι α λα ελληνικά με καπνιστή πάπρικα, ανθότυρο και λαχανίδες
Υλικά
- 500 γρ. λιγκουίνι
- 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 300 γρ. λαχανίδες (ή σέσκουλα), ψιλοκομμένες
- 200 γρ. ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι
- χυμό από 2 λεμόνια
- 200 γρ. ανθότυρο
- 2 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
- αλάτι, πιπέρι καγιέν
Μερίδες: 4
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα λιγκουίνι και τα βράζουμε ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία τους.
Βήμα 2
Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο ελάχιστα μέχρι να βγάλει το άρωμά του. Προσθέτουμε τις λαχανίδες και σοτάρουμε για 5΄ ή μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
Βήμα 3
Χρησιμοποιώντας μια τσιμπίδα για ζυμαρικά βγάζουμε τα λινγκουίνι από το νερό και τα ρίχνουμε αμέσως στο τηγάνι. Στη συνέχεια, αν χρειαστεί, προσθέτουμε μερικές κουταλιές της σούπας από το νερό που έβρασαν και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 4
Προσθέτουμε τις ελιές, αλάτι, πιπέρι καγιέν, τον χυμό των λεμονιών, το ανθότυρο, την πάπρικα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.
Φωτογραφία: Ant Duncan